Microsoft tager livet af Windows Vista

Bruger du stadig Windows Vista? Så skal du nok opdatere dit operativsystem i dag, for fra i morgen er det slut med yderligere opdateringer, herunder sikkerhedsopdateringer og assistance fra kundeservice.

I følge Microsofts “Windows lifecycle fact sheet” stopper den såkaldt udvidede support af Windows Vista nemlig i dag, og alle, der vil fortsætte med at bruge systemet efter i dag, er dermed overladt til sig selv.

Faktisk fraråder softwarefirmaet nærmest, at man fortsætter med at bruge Vista, da man ellers vil være udsat for et større trusselsniveau på grund af forringet sikkerhed. Man vil derudover i stigende grad opleve hardware og diverse programmer, som ikke længere fungerer sammen med den forældede Windows-version.

Windows Vista desktop

Hvad skal du så gøre, når Windows Vista sendes på pension?

Microsoft selv råder sine brugere til at opgradere til Windows 10. Selvom “mange ældre computere ikke er i stand til at køre Windows 10,” som firmaet skriver på sin webside. Men så kan man selvfølgelig også bare købe en ny pc, fortsættes der. For de er “mere kraftfulde, vejer mindre og ser smartere ud end nogensinde!” Og så koster de også mindre i gennemsnit, end en pc gjorde for 10 år siden.

Om Peter Gotschalk

Peter Gotschalk
Tidligere redaktionschef for Lyd & Billede i Danmark, Norge og Sverige. Inden da var han chefredaktør for magasinerne GEAR, Mobil, ZOOM og media:mac, og i en fjern fortid redaktør på PC World. Har skrevet om forbrugerelektronik og IT for Ekstra Bladet og Jyllands-Posten.

Se også

Kolonisere Mars

Elon Musk mener det: Han VIL kolonisere Mars

Elon Musk er formentlig en af planetens mest ambitiøse mennesker – og han er ikke …