Elbiler

Musk: Tesla bliver totalt selvkørende næste år

Allerede i slutningen af 2020 vil Teslas selvkørende funktioner være så gode, at du kan tage en lur bag rattet. Hævder Elon Musk ...

Elon Musk har aldrig været bange for at love … meget. Og tirsdag var han på banen igen, da han under et interview forsikrede, at Teslas selvkørende funktioner vil være færdigudviklet i slutningen af 2019. Samtidig hævdede han, at systemet allerede i slutningen af 2020 vil være så godt, at du kan tage en lur bag rattet mens bilen kører dig til din destination.

– Allerede i år vil vores selvkørende systemer gøre bilen i stand til at finde en parkeringsplads, samle dig op og køre dig hele vejen til din destination uden at du behøver at tage styringen, sagde Elon Musk under et podcast-interview med investeringsfirmaet ARK Invest. Et firma, der i øvrigt har investeret i Tesla.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Det er jeg sikker på. Det er ikke et måske, sagde Musk videre.

Det er ikke første gang Musk har været enddog meget positiv omkring udviklingen af selvkørende teknologi. Mellem oktober 2016 og oktober 2018 kunne Tesla-kunder betale for at få installeret en “selvkørende funktion” der senere ville kunne låses op via en softwareopdatering. Ifølge Musk er alle Tesla-modeller, der er produceret siden 2016, udstyret med den hardware der er nødvendig for at kunne blive selvkørende.

Konkurrenterne trækker i land

Mens Elon Musk fortsætter med at love selvkørende teknologi i nær fremtid, er konkurrenterne begyndt at trække i land. Waymo nedtonede “lanceringen” af sin selvkørende taxitjeneste i Phoenix sidste år. Waymo-chefen John Krafcik sagde ved den lejlighed, at teknologien er “virkelig, virkelig svær”.

Ubers planer for selvkørende taxier er i limbo efter sidste års ulykke, hvor en kvinde blev dræbt i Arizona. Og virksomheder som Nuro og Aurora fortæller til investorer, at de bygger deres selvkørende teknologi med forsigtighed og uden fanfare.  

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.