GadgetsTophistorie

Nest Audio lander i Danmark 15. oktober

Den intelligente højttaler Nest Audio kommer til Danmark, men vi må derimod vente længe på den nye Chromecast med Android TV.

Google har onsdag aften lanceret fire nye hardwareprodukter, men kun et en enkelt af dem ser ud til at komme til Danmark i nær fremtid. Nemlig den intelligente højttaler, der nu er døbt Nest Audio.

De to Pixel-telefoner, der også blev lanceret, kommer ikke til vores breddegrader – men mere overraskende er det, at den nye Chromecast med Google TV udsendes eksklusivt i USA. Den kommer først ud i verden senere på året. Om Danmark er med på listen vides endnu ikke.

Artiklen fortsætter efter annoncen


Nest Audio er afløser for den fire år gamle Google Home. Højtaleren kan spille 75 procent højere end forgængeren og dens bas er 50 procent stærkere. I en pressemeddelelse fortæller Google, at målet har været at lave en højttaler, der hverken går på kompromis med lyd eller design.

– De fleste mennesker har tilbragt virkelig mange timer indenfor husets fire vægge i år – og naturligt nok hørt en hel masse musik undervejs. Derfor er det nødvendigt med god lyd i rummet. Med Nest Audio har vi forsøgt at kombinere et flot design med solid hardware, som giver bedre lyd i ørerne, siger Google Danmarks kommunikationschef, Jesper Vangkilde.

Nest Audio
Nest Audio (pressebillede).

Hvis man ønsker at udvide lydoplevelsen hjemmet, er højtaleren let at koble op på eksisterende smart speakere i hjemmet. På den måde kan den give stereolyd eller agere centerhøjttaler for andre smart speakere. Nest Audio kan selv justere lydbillede og lydniveau; Eksempelvis skruer den automatisk op for lyden, hvis der opstår baggrundsstøj. 

Via stemmen får man adgang til musiktjenester som YouTube Music, Spotify og Deezer. Samtidig kan man bede Google Assistent om at foreslå musik, når man bruger YouTube Music eller Spotify Premium. I Nest Audio har Google også tilføjet en ekstra mikrofon, der gør det endnu lettere for Google Assistent at høre kommandoerne, oplyser Google.

Artiklen fortsætter efter annoncen


Højttaleren, der er lavet af 70 procent genbrugsmaterialer, kan nu forudbestilles i Google Store og i forskellige webshops, inden den kommer på hylderne i fysiske butikker 15. oktober. Vejledende udsalgspris er 799 kroner. Den fås i to farver, Chalk og Charcoal.

Back to top button