Gadgets

Nest bliver opslugt af Google

Marwan Fawaz, CEO i Nest, trækker sig og Nest bliver nu 100% et Google produkt

Det er efterhånden en del år siden Nest blev opkøbt af Google. Firmaet, der mest er kendt for sine sikkerhedsprodukter, var et startup med ganske god succes der blev opkøbt af Google. Siden har der været en del problemer i det setup, og nu rapporterer CNET at direktøren trækker sig – og at Nest nu endeligt bliver en del af Googles “Home” division.

Grus i maskineriet

Nest kom på markedet tilbage i 2011 med deres smarte termostater, som ret hurtigt blev et stort hit. Efterfølgende udvidede virksomheden med flere produktkategorier, og i 2014 blev firmaet købt af Google for den nette sum af 3,2 mia. dollars. Efterfølgende har de levet en lidt omtumlet tilværelse som det uægte barn ingen rigtigt ville kendes ved – omend produkterne stadig er ganske populære. Ifølge CNET kom det endda til overvejelser om at sælge produkterne helt fra tilbage i 2016 – med Amazon som mulig køber. Men det skete altså ikke, og nu træder Marwan Fawez altså tilbage som direktør efter massive krav fra de ansatte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sikkerhedsprodukter til hjemmet

Nest er mest kendt for deres termostater – som vi dog ikke har set i Danmark endnu. Til gengæld kan man i Danmark købe både Nest Cam og Nest Protect (som vi har anmeldt her og her). Og med indlemmelsen i Google bliver der formentlig sat yderligere gang i udviklingen af produkter i Google Home serien. Home produkterne får større og større betydning for Google efterhånden som krigen imod især Amazon om intelligente enheder til hjemmet skærpes. Lige nu sidder Amazon på 44% af markedet for smarte højttalere – Google har 27%. I fremtiden vil højttalerne altså blive suppleret af flere intelligente enheder.

 

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.