×
Det intelligente hjem

Nest Protect

Røgalarmer er normalt ikke just sexede, men de er nødvendige. Nest Protect er det tætteste på en sexet røgalarm, vi nogensinde har set.

Nest er her. Vi har ventet i årevis på, at Google lod deres datterselskab Nest lancere deres produkter i Norden, og nu er det endelig sket – og vi har fået produkterne til test. Nest Protect er noget så kedeligt som en røg/gas alarm, men for tech-nørden er det alligevel sjovt at installere Nest Protect, da dens feature sæt faktisk er ganske imponerende.

Design i top

Designet på Nest Protect er glimrende på stort set alle måder; den hvide farve (findes også i sort – vores anmelder eksemplar er hvid) passer godt ind i de fleste (danske) hjem, og de rene linjer fungerer rigtigt godt. Den lysende ring på forsiden lyser kun når der er noget, Nest Protect vil dig – eller, hvis du har sat den til det – som nattelys når den fornemmer nogen i rummet. Det er faktisk en rigtigt smart feature, for i et setup som mit, hvor alarmen sidder ved en trappe får man lys nok til at se og gå ned ad trappen, men stadig ikke så meget lys at ens øjne bliver “vækket” hvis man skal op eller ned ad trappen om natten. Praktisk.

Let at sætte op

Nest Protect monteres let og elegant ved at skrue et par skruer op på væggen og dernæst montere alarmen. Derefter installeres appen, og man gennemgår en lille guide som færdiggør opsætningen. Har man flere Nest Protect enheder navngiver man dem efter rum – de taler sammen via deres eget wifi netværk, så hvis en af alarmerne “lugter” røg, vil de alle stadig være i stand til at afgive alarm, også selvom wifi ikke fungerer. Hvis de er online vil de samtidig give en alarm på de enheder, der har appen installeret. I øvrigt bruges den samme app til alle de andre Nest produkter også, men den understøtter desværre ikke Apples Home Kit, så du kan ikke bruge funktionaliteten fra Home Kit hvis du har en Apple enhed. Vi har snakket med Nest, der siger at de “kigger grundigt” på Home Kit integration i den nære fremtid, så mon ikke det kommer.

Taler dansk

Under opsætningen hører man en ganske behagelig dansk stemme – det er lækkert, at alt er oversat og fungerer på dansk, og på et produkt der handler om sikkerhed er det formentlig også en ganske vigtig detalje. Ikke desto mindre er det lækkert udført. Hvis endelig man skal alarmeres om brand i huset er det da altid noget, at det er via en behagelig og rolig stemme.

Efter en kort test er Nest Protect sat op, og passer nu godt på os i tilfælde af gasudslip eller ild. Og den vil endda kunne skelne imellem en såkaldt “akut” brand og en ulmende en af slagsen, hvor tingene ikke skal gå helt så hurtigt.

Kan kombineres med andre smarte apparater

Nest appen gør det muligt at kombinere Nest Protect med andre smarte enheder via IFTTT (If This Then That), en app der kan sætte enheder i forbindelse med hinanden via små scripts. Eksempelvis kan dine Philips Hue lamper blinke rødt hvis der er ild i huset.

Prisen kan være en hindring

Den eneste grund jeg kan se til ikke at sætte en lille hær af Nest Protect op over hele huset er, at den er ganske dyr. Man kan sagtens få en god brandalarm for under 200 kr. i Harald Nyborg, så 1.000 kr. er ret dyrt. Men med Nest Protect får du også besked om en brand selv om du ikke selv er i huset – og det alene er vel pengene værd? Derudover er der bare noget sejt ved at have en brandalarm, der er online.

Nest Protect

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

1.000 kr.

Den eneste grund jeg kan se til ikke at sætte en lille hær af Nest Protect op over hele huset er, at den er ganske dyr.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.