×
Sikkerhed

Nest Cam Outdoor

Nest Cam Outdoor er et kvalitets kamera til dig, der vil have overvåget havegangen eller indkørslen. Men du skal trække strøm, og prisen er i overkanten.

Nest produkterne er – langsomt, men sikkert – begyndt at finde vej til de danske hylder. Jeg har tidligere anmeldt den ganske fantastiske Nest Protect brand/gas alarm, og nu er tiden kommet til at sikre huset imod ubudne gæster her op imod jul med lidt udendørs overvågning i form af Nest Cam Outdoor.

Pænt design med en lille svipser

I virkeligheden er Nest Cam Outdoor blot en version af Nest’s indendørs kamera (som jeg også er ved at teste). Men den udendørs udgave har fået beskyttelse imod vind og vejr (og især vand) så det kan bruges udendørs også. Det monteres ganske let på en ydermur ved at skrue et medfølgende beslag op. Men i modsætning til andre løsninger, der har batteri indbygget, så skal der altså strøm op til Nest Cam Outdoor. Det ser ikke særligt pænt ud, hvis man fører den udendørs, og egentlig heller ikke indendørs. Og med mindre man har strøm ført op under loftet lige på den anden side af, hvor kameraet skal sidde, må man altså finde sig i en ledning. Om det er at foretrække frem for at skulle fedte med at skifte batterier – tjah, det er en smagssag. Hvis det kan monteres nogenlunde diskret synes jeg i hvert fald, det er en bedre løsning på den lange bane. Eneste lille hage her er, at ledningen kommer ud fra bunden af kameraet – det ville have været en del mere praktisk, hvis den blev ført igennem beslaget ind i væggen. Ud over det er installationen ganske simpel, og alt – inkl. skruer – følger med i kassen, så du kan sætte kameraet op.

God app

Appen til Nest Camera Outdoor deler den med Nest Protect, og det er en god ting, for det er en rigtigt fed app – og hvis du har flere Nest produkter, vil du virkelig sætte pris på, hvor godt det hele arbejder sammen. Eksempelvis er det supersmart at du kan se, hvad det er der “ryger” når Protect har opdaget røg, ligesom mange lysstystemer kan tænde for lyset hvis kameraet opfanger bevægelse. Der er nærmest uanede muligheder, og interfacet er pænt og let at finde rundt i – men Nest er selvfølgelig også ejet af Google, så det giver mening at softwaren fungerer.

Min eneste større anke i forhold til software delen er, at der ikke er Apple HomeKit integration – og ja, jeg ved at det er Google der står bag, og de to store virksomheder højst kan betragtes konkolleger, men alligevel. Jeg har dog hørt dem om det, og de udelukker ikke HomeKit integration – faktisk lyder det til, at det kan finde vej til Nest produkterne inden alt for længe.

Tal til tyven (Eller postmanden)

Indbygget i kameraet er både mikrofon og højttaler, hvilket gør to-vejs kommunikation muligt. Skulle du sidde på Ibiza når nogen bryder ind i huset kan du i det mindste få lov at skrige bandeord af dem imens de tømmer din stue. En mere praktisk anvendelig ide er at bruge kameraet ved hoveddøren – på den måde kan du tale med den eller de, der banker på. Smart hvis du skal modtage en pakke men lige er smuttet i Brugsen. Det fungerer fint, og lyden er høj nok til, at man sagtens kan høre hvad der bliver sagt i begge ender.

God billedkvalitet – også i mørke

Som standard er Nest Cam Outdoor sat til 720p på trods af, at det kan levere 1080p. Men det gør faktisk ikke så meget endda, for 720p er helt fint til at se alt hvad man har behov for at se på et overvågningskamera. Og skulle man have brug for mere er det naturligvis muligt at slå 1080p til – endda med 30 billeder i sekundet.

I mørke virker kameraet naturligvis også ved hjælp af infrarød teknologi. Også her er det muligt at se selv de mindste detaljer, så skulle du få uventet besøg om natten kan du altså se, hvad der foregår udenfor huset.

Bevægelsessensoren fungerer efter hensigten, og kan skelne imellem eksempelvis dyr og mennesker, så du slipper for at få en alarm hver gang naboens kat skyder genvej igennem din indkørsel. Kun en enkelt gang i testperioden fik jeg besked om, at der var bevægelse som ikke var en person – det var svigermors ret store golden retriever der kom løbende op igennem indkørslen.

Godt kamera med et par svagheder

Nest Cam Outdoor er et godt overvågningskamera med masser af fede funktioner, en billedkvalitet der slår det meste og en app der bare spiller. Det er irriterende, at kablet stikker ud fra undersiden i stedet for at være bygget ind i beslaget, og man kunne frygte at indbrudstyve ville stjæle det dyre kamera også – bare ved at klippe ledningen over! (Den kommende IQ version af kameraet skulle råde bod på den fadæse). Sidst, men ikke mindst, er 1.900 kr. for et overvågningskamera lige i overkanten – selv et, der er så godt som dette.

 

Nest Cam Outdoor

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris:1.899 kr.

Nest Cam Outdoor leverer solid kvalitet og en del gode features. Men det er stadig lidt for dyrt, og du skal have en strømledning ud til det.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.