TeknologiTophistorie

Netbanker lukker ned for NemID i næste uge

NemID er for usikkert, siger Finanstilsynet. Derfor må det ikke bruges til at logge på netbanken efter den 30. juni. Men det gælder ikke alle.

Finanstilsynet påbyder nu bankerne til at at stoppe brugen af NemID-nøglekort senest den 30. juni. Det er for usikkert, mener tilsynet. Derfor skal man bruge MitID, hvis man vil logge på netbanken fra månedsskiftet om en uges tid. Men der er dog nogle, det ikke gælder for.

“Finanstilsynet vurderer, at NemID-nøglekortet ikke lever op til kravene om stærk kundeautentifikation, der skal anvendes, når en bruger tilgår sin betalingskonto online,” skriver tilsynet.

Det skyldes, at nøglekortet ikke er beskyttet mod kopiering eller fotografering, hvilket er blevet et krav i betalingsloven.

Der er dog ingen grund til panik, hvis man endnu ikke har fået afløseren MitID på plads. Tilsynet erkender nemlig, at ikke alle bankkunderne kan være klar næste fredag. Derfor kan brugere, der endnu ikke er flyttet til MitID, fortsætte med at bruge NemID.

Dog klapper fælden helt senere på året. Al brug af NemID-nøglekortet skal være stoppet senest 31. oktober 2022, kræver Finanstilsynet.

Helt konkret er følgende brugere undtaget for skiftet den 30. juni:

  • er i gang med deres 30-dages migreringsperiode,
  • har fået udsættelse fra deres 30-dages migreringsperiode gennem en individuel sagsbehandling hos pengeinstituttet eller
  • endnu ikke har fået igangsat migreringen, da de ikke har anvendt deres NemID inden for den periode, hvor de kunne blive udtaget til migrering.

Det var oprindeligt meningen, at overgangen til MitID skulle være sket den 31. december 2021, men Finanstilsynet udsatte fristen til den 30. juni.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.