NetflixTophistorie

Netflix har droppet App Store-betalingssystemet

Når du opretter dig som Netflix abonnent på iOS-enheder, får du ikke længere lov til at betale gennem App Store.

Netflix har nu helt officielt droppet betalingsystemet i App Store, så de ikke længere skal betale “App Store-skat” til Apple. Når man opretter sig som abonnement fra en iOS-enhed, sendes man nu til en Netflix egen hjemmeside. Det er altså ikke længere muligt at lade Apple stå for betalingerne.

Ændringerne er, så vidt vides, rullet ud i hele verden. Vi kan bekræfte, at de er trådt i kraft herhjemme allerede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når man trykker på tilmeldingsknappen, mødes man af en pop-op, der advarer om at: “Du er ved at forlade appen og gå til et eksternt websted. Dine transaktioner sker ikke længere med Apple”. Se også billedet øverst i artiklen.

Ved at omgå App Store-betalingen tjener Netflix hele 30 procent mere på abonnementet, da de så ikke længere skal give dette beløb til Apple. Den såkaldte “App Store-skat”, som har skabt harme i årevis – i særdeleshed hos Spotify.

Hidtil har det ikke været mulig for udviklerne at omgå App Store-betalingsystemet. Men hårdt presset af blandt andet EU har Apple indført muligheden for at såkaldte Reader apps kan undlade at benytte systemet. Det er apps, der tilbyder digitalt indhold, såsom magasiner, aviser, bøger, lyd, musik eller video.

Netflix forsøgte allerede i 2018 at omgå App Store-betalingerne, men blev dengang banket på plads af Apple. Siden har vinden skiftet og Apple er altså blevet nødt til at komme med indrømmelser og nye regler for at undgå det værst tænkelige for dem: At App Store skal udskilles i et selvstændigt selskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.