fbpx

 

 

 

 

NetflixTophistorie

Netflix lægger an til prisstigninger

Netflix hæver priserne på deres abonnementer i USA og det er sandsynligvis bare et spørgsmål om tid, inden stigningerne kommer til Danmark.

I slutningen af sidste uge meddelte Netflix, at de hæver priserne på deres abonnementer i USA; og det er sandsynligvis bare et spørgsmål om tid, inden det også kommer til at ske på disse breddegrader. Netflix hævede sidst priserne herhjemme i januar måned.

I USA er prisen for et såkaldt Standard-abonnment, der kan vise indhold i 1080p, steget fra 12,99 til 13,99 dollars, men prisen for et Premium-abonnement (4K) er steget fra 15,99 til 17,99 dollars per måned. Budgetvarianten Basic har samme månedspris som tidligere, nemlig 8,99 dollars.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herhjemme koster abonnementerne i øjeblikket 79, 99 og 129 kroner, men hvis Netflix vælger samme stigninger i Danmark, er et kvalificeret gæt, at de dyreste abonnementer, Standard og Premium, stiger til henholdvis 109 og 149 kroner. Men det er bare et gæt, og det er endnu ikke meldt ud, om de amerikanske prisstigninger skal rulles ud over hele verden.

Prisstigningerne kommer i en tid, hvor Netflix har fået øget konkurrence, ikke mindst fra Disney+ der lader til at have vind i sejlene, men også fra eksempelvis Apple TV+, der er blevet endnu mere interessant efter at Apple i sidste uge åbnede for deres Apple One-abonnement, der samler både musik, film, spil og lagerplads i skyen.

Netflix har valgt en dyr løsning for at differentiere sig fra konkurrenterne, nemlig ved at producere masser af unikt indhold. Det har, alene i 2020, betydet en udgift for Netflix på omkring 18,5 milliarder dollars, skriver The Verge.

Allerede under fremlæggelsen af det seneste regnskab, advarede Netflix-COO Greg Peters, at den øgede investering i unikt egenproduceret indhold vil betyde, at de “lejlighedsvis vil gå ud og bede kunderne om at betale lidt mere”.

Vil stigende abonnementspriser påvirke dit forhold til Netflix? Giv din mening til kende i kommentarfeltet nedenfor …

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button