fbpx

 

 

 

 

Elbiler

Nissan laver goldbold der altid rammer hullet

For at demonstrere teknologien bag sin selvkørende bil, Pro Pilot 2.0, har Nissan lavet en goldbold, der altid finder hullet.

Hvad har golfbolde og selvkørende biler til fælles? Ikke meget. Men hos bilfabrikanten Nissan bruges en selvkørende golfbold, der altid kan finde frem til hullet lige gyldigt hvor ringe du skyder, til at demonstrere teknologien bag Nissans ProPilot 2.0 selvkørende teknologi, som firmaet gør klar til at rulle ud i Japan sammen med bilmodellen Nissan Skyline.

I videoen, der kan ses ovenfor, har Nissan sat en knægt til at spille golf – og uden Nissans teknologi ville det blive et langt spil. Bolden sendes langt i den forkerte retning, men så sparker teknologien ind og kører bolden lige i hullet. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

ProPilot 2.0 er efterfølger til ProPilot Assist, der kunne sørge for at bilen altid lå midt på vejbanen og altid med den samme afstand til den forankørende bil. Den nye udgave har yderligere funktionalitet, der tilbyder en form for håndfri kørsel, skift af vejbane og forslag til den korrekte motorvejsafkørsel. ProPilot 2.0 bruger både kameraer, sonar, radar, GPS og kortdata; kort sagt al den teknologi vi forventer af en selvkørende bil. Men Nissan insisterer ligesom Tesla på, at man skal være klar til at gribe ind under hele køreturen.

Der er i øvrigt ikke første gang at Nissan promoverer ny teknologi med … anderledes … videoer. Tidligere har firmaet lavet videoer om selvkørnende kontorstole og hjemmesko, der automatisk parkerer sig selv, når du hopper ud af dem.

Back to top button