×
ElbilerTophistorie

Nissan vil bygge billige elbilbatterier

Med egne LFP-batterier vil Nissan sænke priserne med mellem 20 og 30 procent.

Alle er klar over, at prisen på elbilernes batterier sætter en barriere for, hvor billigt elbilerne kan bygges. Derfor kigger flere og flere producenter mod LFP-batterierne, der er billige men også giver kortere rækkevidde. Seneste rygter hævder, at japanske Nissan vil begynde at producere egne LFP-batterier, for at få prisen ned med 20-30 procent.

Ifølge Nikkai Asia udfører Nissan intern udvikling på batteriet, og det er målet, at de nye Nissan-LFP celler skal sættes i biler fra 2026. I første omgang primært på “nye markeder”.

LFP, der står for litium-jernfosfat, indeholder hverken kobolt eller nikkel. Netop kobolt er en kontroversiel batterikomponent, fordi det primært udvindes i Afrika af arbejdere under kummerlige kår. Samtidig er det relativt dyrt. At batterierne ikke indeholder disse råstoffer gør batterierne billigere end alternativet NMC.

2022 blev det store gennnembrudsår for LFP-batterier. Analytikere mener, at hele 27 procent af nye elbiler i 2022 var udstyret med LFP-batteri. Året forinden var det bare tre procent.

I øjeblikket sidder batteriproducenten BYD på en stor markedsandel, ikke mindst hjulpet af, at Tesla har valgt kineserne LFP-batteri, BYD Blade, i basisudgaven af Model Y.

Og for et halvt år siden præsenterede verdens førende batteriproducent, CATL, et LFP-batteri der kan lades med 400 kilometer på 10 minutter – og levere 700 kilometers rækkevidde.

Læs mere: Nyt LFP-batteri kan lade 400 km på 10 minutter.

Også Hyundai Group har ytret planer om at udvikle egne LFP-batterier, for at gøre sig uafhængige af kineserne og sende billigere elbiler på vejene.

Nissan har p.t. kun en enkel elektrisk bil på vejene, nemlig Ariya, men forventer at kunne byde på hele 27 forskellige modeller i 2030.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.