×
Gadgets

Nokia genopstår – nu med Android

Når forbudet mod at lave mobiltelefoner udløber næste år, står Nokia klar med en række nye modeller, baseret på Android-styresystemet. Det siger chefen for Nokia i Kina, Mike Wang, ifølge websitet gforgames.com.

Telefonerne skal angivelig produceres i Kina, ligesom Nokias Research & Development-afdeling flyttes til Kina. Det virker derfor sandsynligt at finnerne vil satse på det kinesiske marked – om telefonerne også kommer til Europa er uvist.

Nokia var i mange år kongen af mobiltelefonland, med en markedsandel der så nærmest uovdervindelig ud. Men så kom iPhone på markedet i 2007 og ændrede verden fuldstændig. Nokia insisterede stædig på at videreudvikle sit eget Symbian-styresystem til smartphones, men blev hægtet af. Da finnerne endelig kom til fornuft og sprang fra Symbian, valgte de at samarbejde med Microsoft. Det blev ikke nogen succes. Siden købte Microsoft Nokias mobiltelefon-division og har nu helt udfaset Nokia-navnet.

I aftalen med Microsoft lå en klausul, der betød, at Nokia ikke måtte producere mobiltelefoner, men det forbud udløber i 2016. Og denne gang vælger Nokia Android.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.