×
TeknologiTophistorie

Norlys køber Telia i Danmark

Norlys køber den danske del af Telia for 6,25 mia. kroner – dog med den betingelse, at Norlys' repræsentantskab godkender købet.

I en e-mail til Telias medarbejdere er det netop afsløret, at Telia i Danmark er blevet solgt til energiselskabet Norlys – dog med den betingelse, at Norlys repræsentantskab godkender købet. Prisen for den danske del af Telia bliver 6,25 mia. danske kroner eller 9,5 mia. svenske.

Norlys overtager alle forretningsområder i Telia Danmark – det vil sige både mobil og internet, samt alle underområder. Dermed bliver energiselskabet en af de største udbydere af telekommunikation i Danmark.

Telia og Norlys forventer at købet er endeligt senest i starten af næste år.

Der er endnu intet i forhold til, hvad overtagelsen kommer til at betyde for de danske Telia kunder andet end at de naturligvis bliver en del af handlen.

Læs mere: Telia har slukket for 3G-netværket.

Ifølge den interne mail er købet et resultat af, at Telia vil fokusere mere på markeder, hvor der er “en klar vej” til at sikre en ledende markedsandel. Noget, Telia har haft svært ved at gøre i Danmark.

Telia er det mindste af de fire store teleselskaber i Danmark. Ved indgangen til 2023 havde selskabet 1,35 millioner mobilabonnenter herhjemme.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.