ElbilerTophistorie

Nu genfødes italienske Lancia som elbilsmærke

Legendariske Lancia skal fremover udelukkende lave elbiler. Mellem 2024 og 2028 vil bilproducenten sende tre elbiler på vejene.

Den 116 år gamle italienske bilproducent Lancia genfødes i de kommende år som et rent elbilsmærke. Det fortæller Stellantis i en pressemeddelelse. Mellem 2024 og 2028 vil producenten sende tre elbiler på vejene; en ny udgave af Ypsilon, en ny Delta og et endnu unavngivent flagskib.

Skiftet bliver ikke svært. I skrivende stund har Lancia bare en enkelt fossilmodel på menuen. Nemlig den lille Ypsilon, der udelukkende sælges i hjemlandet. Den vil blive relanceret som elbil.

Sammen med annonceringen har bilproducenten også afsløret et nyt designsprog, der skal ligge til grund for de tre nye elbilsmodeller. De har endda bygget en fysisk skulptur, der skal fungere som et “tredimensionelt designmanifest”. Det er den, du ser på billedet øverst.

Skulpturen har fået navnet “Lancia Pu+Ra Zero”. Pu+Ra står for Pure og Radical – ren og radikal.

Lancia
Lancias tredimensionelle designmanifest.

Der er endnu ingen informationer om den tekniske del af bilerne. Engelske Autocar mener dog at vide, at bilerne med stor sandsynlighed vil blive baseret på STLA-platformen fra Stellantis. Det er samme platform som Peugeot e-208 og Opel Corsa Electric bygger på.

Stellantis ejer, ud over Lancia, også Peugeot, Citroën, Fiat, Opel og en række andre bilmærker.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.