×
NetflixTophistorie

Nu gør Netflix klar til at straffe deling af kodeord

Deling af kodeord udløser næste år ekstra-tilllæg til abonnementsprisen. Nu er Netflix klar med et værktøj, der giver overblik over brugere.

Netflix har længe sendt onde øjne mod de abonnenter, der dyrker deling af kodeord med familie og venner. Og til næste år smækker fælden, skal man tro tjenesten. I sidste måned fortalte de, at man fremover skal betale ekstra per bruger, der er knyttet til kontoen.

Allerede nu er Netflix klar med et værktøj, der gør det muligt at få et overblik over de enheder, der er logget på kontoen. Helt konkret, giver den nye funktion dig mulighed for at se alle de enheder, der logget ind på din konto, og logge ud af specifikke enheder.

“Formålet med den nye funktion er, at give medlemmer øgede kontrol over, hvem der bruger din konto,” skriver Netflix. Men der er ingen tvivl om, at det er lavet som en forberedelse til næste års strammere linje. Det giver abonnenterne en mulighed for at “luge ud”, så de ikke bliver straffet for deling af kodeord.

Præcis hvordan Netflix vil skelne mellem legitime og ekstra brugere, melder historien ikke noget om. Men i Latinamerika har tjenesten i flere måneder tjekket, om der regelmæssigt streames til et andet IP-nummer end det, der er tilknyttet abonnenten. Det er sandsynligvis den samme løsning, de vil rulle ud globalt.

Under pilotprojektet i Latinamerika koster det 25 procent ekstra for hver “ulovlig” bruger, der er knyttet til abonnementet. Det svarer herhjemme til knapt 40 kroner pr. bruger.

Den nye funktion kan findes under Konto –> Administrer adgang og enheder.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.