×
Teknologi

Sundhedskortet skal lægges ind på mobilen

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) vil modernisere sundhedskortet ved at gøre det digitalt.

Det gule sundhedskort — eller sygesikringsbeviset, som vi ældre husker det som – skal gøres digitalt og lægges ind på mobiltelefonen. Det er nemlig alt for usikkert, som det er nu, mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). Hun mener at det både er for nemt at misbruge det fysiske kort, ligesom det er problematisk at det indeholder følsomme oplysninger i form af både navn, adresse og cpr-nummer. Oplysninger, der kan misbruges, hvis kortet mistes.

Nationalt id-kort

Sundhedsministeren bakkes op af en af en analyse, som sundhedsministeriet har bestilt hos it-virksomheden Lakeside, der i øvrigt mener, at en digitalisering af sundhedskortet kan være første skridt mod et nationalt digitalt id-kort.

– Det handler jo i bund og grund om at levere en offentlig service i et format, som passer ind i den hverdag, danskerne har. Og hvem har ikke prøvet at glemme kortet, når man skal til lægen? Telefonen derimod har mange efterhånden altid med sig, siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Både fysisk og digital

I første omgang skal sundhedskortet fungere både på mobilen og som fysisk kort, for at tage hensyn til de borgere, der er mest trygge ved at have et fysisk kort i hånden.

Sundhedsministeren vil nu tage de næste skridt henimod at digitalisere sundhedskortet og bl.a. tage fat i Danske Regioner for at drøfte de forskellige muligheder samt vende med Folketingets partier. 


Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.