TeknologiTophistorie

Nu kan Tesla Bot både gå og samle ting op

Ny video viser, at Tesla Bot nu kan gå rundt og udføre simple opgaver. Men der er endnu ingen der bør frygte for deres arbejde.

Tesla Bot blev introduceret i august måned forrige år. Men kun som en ide. Musk havde nemlig klædt en danser i spandex og sendt ham på scenen for at imitere robotten. Men han lovede dengang, med vanlig optimisme, at en prototype på robotten ville være klar i 2022.

Det blev den ikke. Men Tesla har nu udgivet en video der viser, at de stadig arbejder på robotten. I videoen, som kan ses længere nede på siden, ses fem Bots gå roligt fremad. De kan angiveligt også udføre simple opgaver, såsom at samle ting op og genkende objekter.

I videoen vises også, at Tesla Bot kan genkende sine omgivelser og lave kort over dem, så den selv kan navigere rundt.

Musks vision er, at Bot – på sigt – skal afløse almindelige arbejdere, der udfører trivielle opgaver på Tesla-fabrikkerne. Han har også tidligere hævdet, at robotten vil være i stand til at “udvikle en personlighed over tid, der er unik”.

Musk er kendt for at være optimistisk, grænsende til det utroværdige. Der er da heller ikke mange, der tror på hans løfter omkring Tesla Bot. Virksomheder som Hanson Robotics og Boston Dynamics har arbejdet inden for feltet i årtier. Uden at være tæt på at lave en så avanceret robot som Musk lover.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.