fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Nuuday tænder mobilt bredbånd på 5G-netværket

Mobilt bredbånd via 5G er nu tilgængeligt for kunderne i Telmore, TDC Erhverv og Relatel. Senere får også Yousees kunder adgang.

Mere end én million kunder i Nuuday selskaberne TDC Erhverv, Yousee, Telmore og Relatel har i dag et abonnement, der giver adgang til det nye lynhurtige 5G netværk. Og snart får en stor del af dem også mulighed for at udnytte 5G-netværkets høje hastigheder og stabilitet med mobilt bredbånd, fortæller Nuuday i en pressemeddelelse.

I første omgang bliver mobilt bredbånd via 5G tilgængeligt for kunderne i TDC Erhverv, Telmore, Relatel, og inden årets udgang er det forventningen, at også Yousees kunder får adgang til en endnu hurtigere mobil bredbåndforbindelse uden at være afhængige af kabler i jorden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er især kunder- både private og erhvervskunder – med base i områder hvor kapaciteten og hastigheden i de jordbaserede forbindelser har været meget begrænset, som har nydt godt af muligheden for en mobil bredbåndsforbindelse, der hidtil har kørt via 4G-nettet. Men på 5G-netværket er perspektiverne endnu større, og det har efterspørgslen fra kunderne i høj grad afspejlet.

– Med mobilt bredbånd via 5G kan du downloade HD-film på et øjeblik og hente dine playlister på et splitsekund. Og så vil en mobil bredbåndsforbindelse via 5G også kunne bidrage til øget mobilitet på tværs af landet, da flere virksomheder kan etablere sig uden for de store byer og derved skabe vækst og arbejdspladser flere steder i landet, siger strategidirektør i Nuuday Christian Morgan.

– Samtidig vil medarbejderne få langt bedre mulighed for at arbejde på farten og afholde f.eks. videomøder via en tablet eller laptop koblet på 5G-netværket, siger Christian Morgan.

Alle selskaber i Nuuday benytter sig af mobilnetværket fra TDC Net, der åbnede sit 5G-netværk den 7. september. I øjeblikket har 80 procent af danskerne adgang til 5G, men inden årsskiftet vil mere end 90 procent have adgang, lover TDC Net.

For 5G-kunder i København, Odense, Aarhus og Helsingør er der fuldt skrald på hastighederne. Er man på 5G i  andre dele af landet, vil 5G mobilt bredbånd fortsat være “en opgradering med højere hastigheder og reduceret forsinkelse,” fortæller Nuuday.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button