TeknologiTophistorie

TDC tænder for 5G om to uger

TDC åbner for 5G-netværket den 7. september og lover at 80 procent af danskerne vil kunne få adgang til de nye hastigheder.

Det lader til at TDC holder, hvad de lovede for halvandet år siden; et landsdækkende 5G-netværk ved udgangen af 2020. Den 7. september – altså om to uger – tænder TDC for første etape af 5G-netværket, der giver 80 procent af danskerne mulighed for at få adgang til 5G. Inden årsskiftet vil mere end 90 procent kunne få adgang, fortæller TDC i en pressemeddelelse.

Det er i første omgang kun kunder under Nuuday-paraplyen, der får adgang. Det dækker over mobilkunder hos TDC Erhverv, YouSee og Telmore. Senere på året forventes også mobilkunder hos Relatel at få adgang til 5G-netværket.

– 5G-teknologien giver os mulighed for at levere en unik oplevelse til vores kunder – uanset om man vil streame sin yndlingsserie i ultraHD, eller man som virksomhed vil udnytte den ekstremt korte reaktionstid på signalet til at styre sine robotter i produktionen og overvåge sit udstyr i realtid, siger Michael Moyell Juul, CEO i Nuuday.

Man skal dog befinde sig i centrum af Danmarks tre største byer, hvis man vil opleve den fulde 5G-oplevelse. Åbningen omfatter adgang til fuld 5G i centrum af København, Aarhus og Odense. Dertil har Helsingør sneget sig med i kraft af sin position som pilot-by.

Forbedret 4G-netværk

Samtidig med opgraderingen af netværket til 5G har TDC NET også opgraderet sit 4G-netværk. Det betyder, at alle brugere vil opleve markant hurtigere down- og upload af data samt endnu bedre kvalitet på yndlingsserien på favorit-streamingtjenesten.

– I hele Danmark vil man på TDC NETs mobilnet opleve markante forbedringer i forbindelserne. Og det bringer nye muligheder. Det nye 5G-netværk baner vejen for en ny æra for den digitale økonomi, og giver Danmark mulighed for at udbygge sin position som en global digital frontløber, siger Andreas Pfisterer, CEO i TDC NET.

Fakta om TDC’s 5G-netværk:

  • TDC NET startede sin 5G-udrulning på Sjælland i oktober 2019 og har siden opgraderet 2.650 maste-positioner i hele Danmark.
  • Åbningen omfatter adgang til den fulde 5G oplevelse i centrum af København, Odense, Aarhus samt Helsingør. Er du på 5G i andre dele af landet, vil du fortsat kunne opleve 5G som en opgradering, med blandt andet højere hastigheder og reduceret forsinkelse.
  • TDC NETs mobilnetværk og 5G-infrastruktur bygges i samarbejde med svenske Ericsson.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.