Teknologi

Ny dansk COVID-19 test udvikles via crowdfunding

På to dage har danskere kastet 200.000 kroner efter et crowdfunding-projekt, der skal betale for udviklen af en ny 5-minutters COVID-19 test.

Dansk producent er gået i gang med at udvikle en COVID-19 diagnostisk spyttest til sundhedssektoren, virksomheder, skoler og universiteter, men indtil nu har pengene manglet til at modne produktet og omstille produktionen. Nu støtter danskerne op om initiativet med crowdfunding-lån og efter to dage er der samlet 200.000 kroner ind til projektet.

– Vi er meget taknemmelige for de mange bidrag. Mange mennesker har mistet deres job og på vores kontor har hver tredje været syg af COVID-19. Danskerne står sammen og støtter op om innovation i en svær tid, udtaler adm. direktør ph.d. Emil Højlund-Nielsen, Copenhagen Nanosystems i en pressemeddelelse.

Virksomheden udvikler en såkaldt diagnostisk spyttest til COVID-19 infektion, som kan udføres på omkring 5 minutter. Testen baseres på et allerede kommercielt produkt, så midlerne fra crowdfunding-kampagnen skal bruges til at færdigudvikle den biologiske genkendelse af coronavirus i spyt. 

Copenhagen Nanosystems forventer at kunne igangsætte produktionen af de første 50.000 enheder om en til to måneder – en produktion, der i øvrigt allerede er afsat til den første kunde. Den endelige salgspris forventes at blive omkring 110 kroner per test.

Testen er tiltænkt som et billigt supplement til de centrale PCR-tests. Den vil kunne udføres direkte hos virksomheder, på hospitaler, akutmodtagelser, plejehjem, skoler, universiteter etc. Tillige registreres testresultaterne automatisk digitalt og kan efterfølgende udgøre datagrundlaget for geografiske smittekort opdateret i realtid.

– Det kan give nye muligheder for at åbne samfundet op tidligere, fordi virksomheder og offentlige institutioner kan teste hurtigt, billigt, og nemt på eksisterende udstyr. Samtidig kontrolleres det automatisk at testen er udført korrekt og resultaterne indsamles digitalt, siger adm. direktør ph.d. Emil Højlund-Nielsen, Copenhagen Nanosystems.

Du kan følge – eller bidrage – til crowdfunding-kampagnen på denne side.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.