×
ElbilerTophistorie

Ny dansk ladeoperatør følger spotprisen på el

Ved at lade ladeprisen følge spotprisen på el, vil Better Energy Charge opdrage kunderne til at lade, når der er grøn strøm i kablerne.

Det danske solenergiselskab Better Energy investerer nu i hurtig opladning af elbiler. Gennem Better Energy Charge skal der tilbydes hurtigladning til priser, der udelukkende baseres på den gældende el-spotpris. Selskabet vil nemlig opfordre elbilejerne til at oplade deres køretøjer, når der er mest vedvarende energi i nettet.

Ladeprisen følger de danske energispotpriser, og parkens pristavle er også synlig fra vejen

– Vi vil opfordre folk til at lade deres biler op, når der er meget vedvarende elektricitet i nettet. Det gør vi ved at gøre det billigere, når solen skinner og vinden blæser, siger Peter Munck Søe-Jensen. Han er EVP for Power Solutions hos Better Energi.

– Denne tilgang tilbyder ikke kun lavere priser til brugerne, men den hjælper med at løse lange stand-problemer såsom energilagring og sikrer, at energien, der driver vores elbiler, faktisk er grøn.

Indtil videre har Better Energy Charge dog kun åbnet en enkelt ladestation. Den er placeret i Sønderborg ved siden af Better Energys R&D solcellepark og har fire hurtigladere med en effekt på 150 kW.

Der er planlagt flere stationer i fremtiden, men endnu har selskabet ikke delt specifikke planer med pressen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.