ElbilerTeknologi

Ny ladestation åbner i Tyskland: 100km på under 5 minutter

Er den største forhindring for elektriske bilers udbredelse endelig ved at være væk?

Har du overvejet at investere i en elektrisk bil? Eventuelt en fiks lille Nissan Leaf eller Teslas dyre Model X (Som vi har anmeldt her)? Så har du sikkert overvejet ganske grundigt, at det kan være problematisk at køre på tværs af landet fordi du måske skal lade bilen flere gange – og dermed holde flere halve timers pause på en ladestation undervejs. Det er, mildt sagt, ikke et tillokkende perspektiv at sidde og glo i sin bil eller på en nærliggende McDonalds mens bilen lader – men det problem er måske snart fortid.

Ny ladestation slår rekorder

I nærheden af Frankfurt – nærmere betegnet i byen Kleinostheim ved A3 motorvejen – kan man nemlig nu suge strøm til bilen med en voldsom hastighed – forudsat altså, at bilen er i stand til at modtage strømmen hurtigt. Lynladeren er den første af sin slags, men planen er at der vil blive sat ladere op hele vejen ned langs motorvejen med ca. 150-200 km mellemrum. I alt vil firmaet Allego opsætte 21 lynhurtige ladestationer i Tyskland og gøre det muligt at køre fra den hollandske kyst til den østrigske grænse kun ved brug af lynopladning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

100km på fem minutter

I stedet for at holde i halve og hele timer og suge strøm ud af netværket, vil du efter blot fem minutter kunne køre videre med 100km ekstra på batteriet. Der er endda mulighed for, at hastigheden vil kunne øges yderligere i fremtiden. Det skal dog siges, at bilen skal understøtte hurtigladning, så reelt set vil det først blive muligt at få det fulde udbytte af de 350kW den nye ladestation kan levere når/hvis du køber en ny bil eller den “gamle” bliver opgraderet. De 350kW er langt over dobbelt så hurtigt som Teslas netværk af superchargere kan levere med deres 145kW.

Billeder: Allego

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.