Elbiler

Startup: Vi kan oplade din elbil på 5 minutter

Nyt firma hævder at kunne oplade elbiler på bare 5 minutter, ved at bruge kunstig intelligens til at optimere ladeprocessen.

Alle er enige om, at ladetiden på elbiler er en af de væsentligste faktorer, hvis elbiler skal blive en succes i den brede befolkning. Og nu hævder et amerikansk opstartfirma, at de har udviklet en teknologi, der gør det muligt at oplade din elbil på samme tid, som det tager at fylde en benzintank. Systemet bruger kunstig intelligens til at optimere ladeprocessen, skriver Techcrunch.

Gbatteries er stiftet af fire ingeniører, der blandt andet har arbejdet i luftfartsindustrien – og firmaet støttes finansielt af blandt andet Airbus Ventures.

Kan bruges med eksisterende batteriteknologi

Firmaet hævder, at teknologien gør det muligt at oplade en 60kWh EV-batteripakke med en rækkevidde på 119 mil (191 kilometer) på bare 5 minutter. Med eksisterende opladeteknologi kan man typisk kun oplade til 24 kilometers kørsel i en elbil på 5 minutter.

– Vores teknologi er en kombination af softwarealgoritmer (kunstig intelligens) og elektronik, der arbejder med Li-ion-batterier, der allerede er valideret, testet og fremstillet af batteriproducenter. Intet andet skal ændres,” hævder Kostya Khomutov, der er en af de fire grundlæggere.

Optimeres via kunstig intelligens

Ifølge Gbatteries er eksisterende opladerteknologi temmelig rudimentær og opladningen kan bremses elle hæmmes af forskellige faktorer – eksempelvis temperaturen. Gbatteries har lavet et system, der omgår det problem ved at optimere opladningen under de rette omstændigheder.

Det er endu uvist hvornår teknologien er klar til at komme ud til forbrugerne. Her på redaktionen håber vi på, at der er hold i teknologien – og at den også kan overføres til mobiltelefoner 😉

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.