×
GadgetsTophistorie

Opdatering giver OnePlus 9’erne klassisk Hasselblad-fotofunktion

Xpan Mode giver adgang til det ikoniske Hasselblad XPan kamera i mobilen – tilgængelig via firmware-opdatering til OnePlus 9'erne.

Er du den glade ejer af en OnePlus 9 eller 9 Pro, giver OnePlus dig en lille gave. Via en firmware-opdatering får telefonerne nemlig en ny Xpan-fotofunktion, der giver adgang til det ikoniske Hasselblad XPan kamera direkte på telefonen – og som udover at tage billeder også sender en hilsen til filmhistorien.

– I samarbejde med Hasselblad har vi genskabt den legendariske XPan-fotooplevelse, der giver mulighed for at se sine billeder i 65:24 format, inden man skyder et panoramabillede i 30 mm og 45 mm. Ved at bruge XPan Mode kan brugerne se verden igennem et helt unikt objektiv, og vi glæder os til at se, hvordan brugere og fotografer vil tage imod det, siger Hsiaohua Cheng, Head of Imaging i OnePlus, i en pressemeddelelse.

– Hasselblad XPan er et revolutionerende produkt, der skabte en ny æra inden for fotografi. Det havde ikke kun fordelen af 135 frames, men gav også den fordel at kunne skifte til bredformat uden at skulle skifte film. Det var et af de første produkter med et 35 mm-filmkamera med to billeder, hvilket var noget helt nyt i den daværende kameraindustri, siger Bronius Rudnickas, Global Marketing Manager i Hasselblad.  

OnePlus fortæller om nogle af funktionerne i den nye XPan Mode:

 • To brændvidder, der genskaber to klassiske objektiver fra Hasselblad XPan
  Med sine to brændvidder på hhv. 30 mm og 45 mm, der minder om to klassiske objektiver på det originale Hasselblad XPan-kamera, får brugere mulighed for at tage panoramabilleder med et preview direkte fra den såkaldte viewfinder i OnePlus kamera-appen.
 • Et billedformat på 65:24, der muliggør unik historiefortælling
  Billeder taget med XPan Mode har et billedformat på 65:24, hvilket er det samme som det originale Hasselblad XPan-kamera. Billederne taget i XPan Mode er beskåret fra det primære kamera på 48 MP og det ultra-brede kamera på 50 MP i stedet for standardindstillingen på 12 MP. Resultatet er et billede i høj opløsning på over 20 MP.  XPan-billederne har derudover en opløsning på 7552 × 2798 på 30 mm og 7872 × 2916 på 45 mm.
 • Skru tiden tilbage med æstetiske sort/hvid billeder
  OnePlus har i samarbejde med Hasselblad udviklet to filmsimuleringsprofiler til XPan Mode, der tilbyder billeder i hhv. farver og i sort/hvid. Med sort/hvid-indstillingen kan brugere tage en tur tilbage i tiden og skabe flotte fortællinger, om end det er portrætter, street fotografi eller arkitektur. Foretrækker brugere at tage billeder i farver, er disse blevet opdateret af Hasselblad, hvilket giver den en detaljeret og realistisk farveprofil.
 • En hyldest til filmhistorien
  I XPan Mode vil det frosne billede, når lukkeren trykkes, først blive præsenteret som en negativ film, der udvikler sig til det billede, der skal gemmes på telefonen. Dette minder om det traditionelle filmkamera og er en hyldest til filmhistorien.  

XPan Mode er tilgængeligt med den nyeste opdatering til OnePlus 9 og OnePlus 9 Pro-telefoner. Den skulle være sendt ud fredag, men redaktionens eksemplar af telefonen har endnu ikke modtaget opdateringen. Vi venter utålmodigt. I mellemtiden kan vi se et par af de billeder, OnePlus bruger til at promovere den nye funktion:

OnePlus 9

Hasselblad introducerede XPan kameraet i 1998. Man kan læse mere om XPan hos Hasselblad. Læs også vores anmeldelse af OnePlus 9 Pro.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.