×
GadgetsTophistorie

OnePlus 10 Pro – vores første billeder

Vi må ikke vise billeder af OnePlus 10 Pro, men vi må gerne vise billeder, telefonen har taget. Her er en række fra en tur i Botanisk Have.

iNPUT har været i Botanisk Have i København for at skyde billeder med OnePlus 10 Pro. Flagskibet kommer til Danmark i slutningen af marts og netop kameraet er et af indsatsområderne. Det er endnu en gang sat sammen i samarbejde med Hasselblad og byder i denne inkarnation på en række nye tricks.

For at introducere disse, havde OnePlus hentet fotografen og Hasselblad-ambassadøren David Peskens til København. Han står bag en af tre nye filtre, som kameraet i OnePlus 10 Pro er udstyret med, nemlig ‘Emerald’, der fungerer bedst på naturbilleder.

Vi måtte dog ikke benytte filtrene, så billederne herunder er “rå”. Det skyldes angiveligt, at OnePlus fortsat arbejder på at optimere kamerasystemet frem mod den europæiske lancering.

Peskens var, ikke overraskende, begejstret for kameraet i OnePlus 10 Pro. Ikke mindst fordi det giver en mulighed for at skyde billeder i et udvidet RAW-format, der gør efterbehandling nemt. Der kan skydes i 10-bit farver, så der kan gemmes langt flere nuancer i RAW-billederne.

Forskellene mellem kameraet i 10 Pro og i forgængeren er opridset i skemaet herunder:

OnePlus 9 ProOnePlus 10 Pro
Første kamera med Hasselblad
* ‘Natural Color Calibration with Haselblad’.
Andet kamera med Hasselblad Camera for Mobile.
* Billion Color Solution.
* Hasselblad Pro Mode V2.
* 150 grader ultra-vidvinkel.
Skyd i 8-bit farver.Skyd i 10-bit farver.
Hasselblad Pro Mode kun på primær linse.Hasselblad Pro Mode på alle tre linser (primær, ultra-vidvinkel og telefoto).
RAWForbedret RAW, kaldet RAW+.
Ingen ‘Master Styles’ (filtre).Tre Master Styles, tilpasset af Hasselblad-ambassadører.
Primær linse er blevet forbedret, så der er mindre støj på billederne, højere opløsning og større dynamisk rækkevidde.
XPAN modeXPAN mode

Billedeksemplerne …

Herunder kan du se en række af de billeder, vi skød under turen. Der var dog en hulens masse begrænsninger; eksempelvis måtte vi kun skyde billeder med den primlære linse (ikke zoom), ligesom vi ikke måtte benytte filtre. Der er altså i høj grad tale om peg-og-skyd-fotos.

Billederne herunder er i forringet kvalitet, da de ellers ville fylde for meget. Vil du studere de enkelte billeder nærmere, kan du hente dem i en samlet zip-fil lige her (32 megabyte).

Vil du hellere kigge nærmere på billederne i RAW-formatet, kan du hente et udvalg af dem via dette link (61 megabyte Zip-fil).

Som det ses, er der sparet gevaldigt på de forstærkede farver, som både Apple og Samsung har en tendens til at putte på deres billeder. Om man kan lide det, er naturligvis en smagssag.

Vi får telefonen udleveret til anmeldelse inden længe – og så er der ingen restriktioner på brugen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.