×
ElbilerTophistorie

‘Om få år er alle taxier elektriske’

Danmarks største taxiselskab, Dantaxi, har passeret el-taxi nummer 600 i deres flåde. Alene i år der antallet steget med 48 procent.

Det er ikke bare privatbilisterne, der fravælger benzin- og dieselbiler. Det samme gør de danske taxi-vognmænd. Danmarks største taxiselskab, Dantaxi, har passeret el-taxi nummer 600 i deres flåde. Antallet af elektriske taxier i Dantaxi er fra årsskiftet gået fra 412 til nu 610, hvilket er en stigning på 48 procent.

Jan Britze er vognmand i Dantaxi og var for 10 år siden en af de første i Danmark, der valgte elektrisk taxi. Han vurderer at udviklingen vil fortsætte: 

– Jeg er egentlig ikke specielt overrasket over, at antallet af el-taxier er steget med 48 procent på 11 måneder. Jeg er sikker på, at den udvikling vil fortsætte, og de fleste taxier om relativ få år derfor vil være elektriske, siger han.

Ved udgangen af oktober var der indregisteret 1.662 elektriske taxier ud af i alt 4.779 hyrevogne herhjemme. Altså knapt 35 procent.

16 forskellige bilmærker

De flere end 600 el-taxier hos Dantaxi er fordelt på 16 forskellige bilmærker, og det er to flere end for et år siden, hvor selskabet foretog en tilsvarende optælling. Citroen og MG er nyeste elbilmærker hos Dantaxi. 

I 2022 var Volkswagen det mærke med flest el-taxier i Dantaxi efterfulgt af Mercedes og Tesla. I år har Mercedes imidlertid indtaget førstepladsen. Volkswagen og Tesla er henvist til anden og tredjepladsen. På de efterfølgende tre pladser følger Hyundai, Skoda og Kia.

taxier
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.