Gadgets

OnePlus 6: Her er alt det, vi ved

Så er det officielt: OnePlus kommende flagskib får også den såkaldte notch.

OnePlus går fra den ene succes til den næste – og til juni forventer vi at deres nye flagskib, OnePlus 6, præsenteres. OnePlus har bekræftet til nyhedstjenesten The Verge, at 6’eren udstyres med en såkaldt “notch” som også iPhone X og Huawei P20, men ellers er det meget vi ved med sikkerhed om telefonen. Her er de seneste rygter …

Hvordan vil den se ud?

Apple har fået masser af prygl for den berygtede “notch” på fronten af iPhone X, men konkurrenterne lader til at synes om løsningen. Den nyligt lancerede Huawei P20 har notch og OnePlus har netop bekræftet, at OnePlus 6 også vil få en notch. Skærmformatet siges at blive 19:9. Allerede med 5T blev skærmen 18:9-format, og den ekstra højde på 6’eren skal kompensere for det nye notch. Hvilken størrelse eller opløsning skærmen får, kan der kun gættes på. Visse kilder hævder, at den vil få en 6,2 tommer stor skærm i 108l0p-opløsning, men det er ren spekulation.

Rundt om skærmen er der … meget lidt. Telefonen får naturligvis et rammeløst design med skærm til kant. Ovenfor kan du se det første officielle billede af OnePlus 6, der bekræfter både notch og rammeløst design. Påstået lækkede fotos af 6’eren viser at bagsiden er af glas i stedet for plast – og to vertikalt placerede kameraer med en fingeraftrykssensor nedenfor. Du kan se billederne her.

Hvad har den under køleren?

OnePlus har brugt Qualcomms SnapDragon-chipset siden de udsendte deres første telefon og det ændres der med garanti ikke på nu. SnapDragon 845 er seneste inkarnation og den bruges allerede i Sony Xperia XZ2 og (visse versioner af) Samsung Galaxy S9. En lækket benchmark-test lader til at bekræfte, at OnePlus 6 vil være udrustet med SnapDragon 845.

Hvad med kameraerne?

Med OnePlus 5T fik OnePlus-telefonerne dobbelt kamera på bagsiden og det vil 6’eren også få, men der lader ikke til at være lagt store ændringer i kakkelovnen. Selv om den godt kunne bruge forbedring i dårlig belysning. En kilde fortalte i december til Android Marvel, at OnePlus 6 vil blive udstyret med en infrarød sensor til ansigtsgenkendelse og Animoji-lignende funktioner. Men OnePlus har nedtonet snakken, så selv om der måske kommer både ansigtsgenkendelse og emoji-leg, bliver det sandsynligvis ikke lige så avanceret som på iPhone X eller Samsung Galaxy S9.

Hvornår lanceres den?

Ligesom Apple har reserveret september til sine iPhone-lanceringer, har OnePlus troligt lanceret sine flagskibe i løbet af sommeren. 6’eren forventes at blive præsenteret officielt i slutningen af juni – og være tilgængelig til køb et par uger efter det.

Og hvad med prisen? OnePlus er, på linje med Huawei, blevet yderst populære i budgetmarkedet. OnePlus 5T sælges for 4.299 kroner og 6’eren bliver næsten stensikkert dyrere – men det er ikke sandsynligt, at OnePlus har nogen intentioner om at bryde 5.000-kroners grænsen med 6’eren.

Læs også vores eksklusive interview med OnePlus-chefen Pete Lau, som vi mødte under Mobile World Congress i Barcelona i februar måned.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.