Pixel
Gadgets

OnePlus lancerer 5G-telefon i starten af næste år

OnePlus bliver først til at lege med den splinternye Snapdragon 855-processor, der har indbygget 5G-modem.

OnePlus bliver angiveligt den første mobilproducent, der lancerer en 5G-mobil i Europa. Kineserne bliver nemlig den første producent til at udnytte Qualcomms helt nye 5G-kompatible Snapdragon 855-processor. Det fortalte selskabets karismatiske leder, Pete Lau, under Qualcomm Tech Summit i Hawaii.

Det er lidt af en overraskelse, da det typisk er Samsung der får lov til at lege med den seneste Snapdragon-processor først. Desuden er det heller ikke mange måneder siden OnePlus udsendte sit seneste flagskib OnePlus 6T (4/5 iNPUT).

En helt ny mobilserie

Lau siger dog, at den nye telefon ikke vil være OnePlus 7, men en afviger i forhold til den traditionelle serie. Det er bare anden gang OnePlus afviger fra sit koncept – første gang var med OnePlus X fra 2015; en mellemklasse-telefon til lav pris.

Den kommende OnePlus 7 vil ifølge Lau ikke have 5G-understøttelse, hvilket kunne tyde på, at 5G-modellen bliver mere premium end de nuværende modeller.

OnePlus vil lave den nye telefon i samarbejde med det engelske teleselskab EE, der vil lancere sit 5G-netværk i løbet af 2019.

Snapdragon haler ind

Qualcomm præsenterede Snapdragon 855-processoren ved samme lejlighed – og lige som Apples A12 Bionic og Huaweis Kirin 980 bliver den fremstillet efter 7nm-processen. Det betyder, kort sagt, flere transistorer per chip, hvilket giver hurtigere ydelse.

855-platformen inkluderer også et – for producenterne – valgfrit X50 modem, der åbner op for 5G på telefonen.

Sidst, men ikke mindst, introducerede Qualcomm også sin 3D Sonic Sensor, der er selskabets bud på en fingeraftrykslæser indbygget i skærmen, som set på OnePlus 6T og Huawei Mate 20 Pro.