Mobil og tablets

OnePlus 6T

Med OnePlus 6T leverer kineserne endnu en gang toppen af poppen til en pris, hvor ingen andre kan følge med.

OnePlus har gjort det til en tradition at lancere en ny mobil topmodel hvert halve år og opfølgeren til forårets OnePlus 6, OnePlus 6T, er netop landet på butikshylderne. Selv om frekvensen på nye modeller er høj, så formår kineserne stadig at proppe tilpas mange funktioner ind, så det rent faktisk føles som en ny telefon. Og når ydelsen på OnePlus-telefonerne matcher flagskibsmodellerne fra de øvrige producenter og de samtidig koster adskillige tusinde kroner mindre, er det svært ikke at blive begejstret.

Scanner under skærmen

Den altoverskyggende nyhed i OnePlus 6T er fingeraftrykslæseren, der er flyttet fra bagsiden af telefonen og ind under skærmen, som vi også har set det på Huawei Mate 20 Pro. Et ikon popper op på skærmen når telefonen bevæges; placer tommelen på ikonet, så lyser det op og åbner telefonen. Processen er en lille smule langsommere end på traditionelle fingeraftryksscannere, men det er ærlig talt ikke noget der generer undertegnede. Tværtimod føles det langt mere naturligt at sætte fingeren på skærmen frem for at lede efter scanneren bag på telefonen.

En animation viser om telefonen har accepteret dit fingeraftryk (foto: OnePlus).

 
Fingeraftryksscanneren er placeret under en rigtig fin AMOLED-skærm, der næsten går helt til kant på alle fire sider. Skærmen er 6,4 tommer stor og brydes – som moden byder – af en ”notch” øverst. Men hvor andre producenter laver en aflang notch, så er den på 6T’eren dråbeformet og meget, meget lile. Det er naturligvis en subjektiv vurdering, hvilken type notch man foretrækker, men denne her kan i hvert fald ikke beskyldes for at fylde for meget.

Kvaliteten af skærmen er også fin. Farverne er sprøde og der er et godt sortniveau, men den bliver en tand for mørk til min smag, hvis man aktiverer den automatisk tilpassede lysstyrke.

Farvel til jack-stikket

Som alle tidligere OnePlus-telefoner ligger designet på 6T sig meget tæt op af konkurrenternes. Rammen er lavet af metal og føles robust, mens bagsiden er lavet glas. Intet nyt her. Ærgerligt nok var det Mirror Black-modellen, vi fik til testen – jeg havde klart foretrukket den matte Midnight Black i stedet. Ikke bare fordi den ser langt mere stilfuld ud, men også fordi Mirror Black-modellen suger fedtfingre som en glasrude i en børnehave.

Konsekvensen af, at fingeraftryksscanneren er flyttet ind under skærmen er, at OnePlus er blevet nødt til at fjerne hovedtelefonstikket. Mig generer det ikke – jeg er for længst hoppet over på Bluetooth – men foretrækker du kablet, kan du bruge den medfølgende USB-C-til-jack-adapter. Eller holde dig til forårets 6’er i stedet.

OnePlus 6T er bestykket med nøjagtigt samme processor som 6’eren nemlig Snapdragon 845, som er den hurtigste Qalcomm-model på markedet. Den har 6 gigabyte RAM (der er 8 i Midnight Black-udgaven, red.) hvilket gør 6T til en af de absolut hurtigste smartphones på markedet, målt med GeekBench. På Android-arenaeen er den kun overgået af Huaweis Mate 20 Pro. Herunder resultaterne af de seneste smartphones vi har test, til sammenligning.

Model Single-core Multi-core
iPhone XS 4.768 11.155
Huawei Mate 20 Pro 3.368 10.324
OnePlus 6T 2.414 9.036
HTC U12+ 2.388 9.131

 
Et af de områder, hvor 6T er forbedret i forhold til 6’eren, er batteriet. Hvor 6’erens batteri var på 3.300 mAh, så er 6T’erens batterikapacitet på hele 3.700 mAh og det kan mærkes; der er simpelthen mere ”luft” tilbage, når solen går ned.

Kompetent kamera

OnePlus blander sig aldrig i topstriden, når det handler om kamerakvalitet. Således heller ikke med 6T’eren. Når det er sagt, så er det et yderst kapabelt kamera, der vil dække de flestes behov uden problemer. Efterhånden er det yderst sjældent at kameraerne i de nye smartphones falder igennem; bundlinjen er meget, meget høj og det er små detaljer der adskiller dem. Et af de områder, hvor 6T’-kameraet virkelig excellerer er i dårlig belysning. Her formår den virkelig at holde fast i farver og skarphed og gøre billedet mere ’”punchy” (se sammenligningen med iPhone XS nedenfor).

[twenty20 img1=”17587″ img2=”17588″ offset=”0.5″ before=”OnePlus 6T” after=”Apple iPhone XS”]

 
Herunder et par eksempler taget indenfor uden blitz på en trist og mørk novemberdag:

[twenty20 img1=”18314″ img2=”18313″ offset=”0.5″ before=”OnePlus 6T” after=”iPhone XS”]

 
Et par eksempler, taget i dagslys.

[twenty20 img1=”18400″ img2=”18401″ offset=”0.5″ before=”OnePlus 6T” after=”iPhone XS”]

 
Og her er endnu et par eksempler på billeder, jeg har taget i testperioden:

Nærbillede af min pladespiller.
Portrætfunkionen brugt på en god ven.

   

  Hvad må du undvære?

  Ok, så OnePlus 6T er teknologisk i front med fingeratrykslæser i skærmen. Den har markedets hurtigste processor. Et batteri der er større end på forgængeren. Et kamera, der kan gøre sig mod langt dyrere konkurrenter. Men den koster alligevel et par tusinde kroner mindre end sammenlignelige konkurrenter. Hvor har OnePlus skåret?

  For det første: Du kan glemme alt om trådløs opladning. OnePlus holder fast i kablet opladning. Til gengæld er der hurtiglader med i æsken, så den kan lades op temmelig kvikt.

  På trods af, at der kun er et stik tilbage på OnePlus 6T, nemlig USB-C-stikket, så er telefonen heller ikke vandtæt. Den har slet ikke nogen rating på området, selv om OnePlus hævder, at den kan håndtere vandstrint.

  Ja, det var sådan set det. Om det er væsentlige mangler er en helt personlig vurdering, men til prisen synes jeg, at der er tale om en temmelig god byttehandel.

  OnePlus 6T er, kort sagt, den bedste smartphone du kan købe for under 5.000 kroner – og en af de bedste telefoner overhovedet.

  OnePlus 6T

  Design
  Funktioner
  Ydelse
  Pris

  4.499 kr.

  Den bedste smartphone du kan købe for under 5.000 kroner.

  Back to top button

  Vi lever af annoncer

  Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.