×
ElbilerTophistorie

Opel bygger 200.000 kroners elbil

Opel vil bygge en elbil med en maksimumpris på 201.000 kroner. Men først kommer Opel Experimental, der skal vise fremtiden for bilmærket.

Efter primært at have fokuseret på dyrere modeller og SUV’er, har flere bilproducenter fået øjnene op for, at der også skal være billigere elbiler på menuen. Således også Opel, der satser på at blive fuldt elektriske i Europa i 2028. De vil lave en elbil med en maksimumpris på 27.000 euro, svarende til 201.000 danske kroner. Den nye Opel Experimental konceptbil skal vise, hvor mærket er på vej hen.

– Hvis vi kun bringer fuldt elektriske biler på det europæiske marked fra 2028, så vil vi også kunne gøre det i prisklasser, som så mange som muligt har råd til. Det er klart vores mål, siger Opel CEO Florian Huettli et interview med tyske Automobilwoche.

– Først og fremmest handler det om den rigtige pakke. Om den rigtige batteristørrelse, drevet, ladesystemet. Der skal findes et optimalt kompromis mellem ydeevne, omkostninger og køretøjsvægt. Vores mål er at kunne tilbyde en firedørs elbil med plads til fem passagerer for 25.000 til 27.000 euro, siger Huettli.

Han fortæller videre, at 800-volt teknologi vil “spille en rolle” for fremtidige Opel-modeller. Men han vil ikke love, at teknologien kommer i alle modeller. Med 800-volt vil man kunne producere billigere elbiler med mindre batterier og kort rækkevidde, der til gengæld vil kunne oplades hurtigere.

Opel Experimental til september

I første omgang vil konceptbilen Opel Experimental blive vist frem til september, under den internationale biludstilling IAA Mobility i München.

– Som navnet antyder, så vil Opel Experimental vise en klar vision for mærket. Den viser, hvor vi er på vej hen, og den vil influere vores næste generation af produktionsbiler. Det nye Opel koncept er et symbol på, hvad vi gerne vil udrette med Opel-brandet, fortæller Florian Huettli.

Experimental viser en visuel linje, der med skarpe og progressive streger og former skal differentiere Opel endnu mere fra Stellantis’ øvrige mærker. Konceptet bliver i øvrigt også den første kreation fra Rüsselsheims Design Centre, der er udstyret med Opels nyfortolkede ”Blitz” logo.

200.000 kroners elbiler

Med sine planer om en billig elbil følger Opel en stigende trend blandt bilproducenterne. I februar måned viste Volkswagen deres ID. 2all, der skal munde ud i en elbil til under 200.000 kroner. Den følges af lignende billige modeller fra søstrene Skoda og Cupra.

Også Renault har ytret ønske om at gøre elbilerne billigere, ligesom Tesla angiveligt arbejder på en kompakt og billig elbil, der populært går under navnet “Model 2”.

Samtidig brygger Volkswagen på en endnu mindre model, nemlig ID.1, der skal have en startpris på bare 20.000 euro (150.000 kroner). Det bliver en elektrisk bybil, der leder tankerne tilbage til Up’en. Den forventes dog ikke at komme på vejene før om tre år.

Læs mere: VW ID. 2all – Er den både billigere og bedre end ID.3?

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.