×
ElbilerTophistorie

Opels nye billige elbil genopliver gammelt modelnavn

Opel Frontera kommer til at dele platform med Citroën ë-C3 og bliver sandsynligvis en af de billigste elbiler på markedet.

Opel præsenterede forleden de første billeder af deres kommende elbil, der genopliver et gammelt modelnavn. Nemlig Opel Frontera – en offroader, der blev bygget mellem 1991 og 2003. Den nye udgave har et noget mere afrundet udseende og er i stedt en crossover. Og så bliver det sandsynligvis en af de billigere elbiler på markedet.

Ifølge Auto Express deler Frontera nemlig platform med den budgetvenlige Citroën ë-C3, der kan bryste sig af at være Danmarks billigste elbil.

Den såkaldte CMP Smart Car-platform er udviklet af Stallantis-gruppen med det mål at presse prisen ned og konkurrere mod de kinesiske biler. Der er planlagt i alt syv modeller på platformen i løbet af de næste år.

Læs mere: Stellantis har syv billige elbiler i horisonten.

Opel har endnu ikke delt informationer om Fronteras tekniske detaljer. Men da den deler platform med ë-C3 kan vi nok forvente, at den vil være bestykket med en 44 kWh stor LFP-batteripakke, der vil give en rækkevidde på omkring 200-300 kilometer.

Med hensyn til ladeeffekt topper Citroën ë-C3 på 100 kW.

Opel Frontera

Indenfor byder modellen på digitale instrumenter og en bred touchskærm til infotainmentsystemet, men klimaanlægget ser ud til at blive styret med fysiske knapper under skærmen. Der er også mulighed for at bruge mobilskærmen som bilens infotainmentsystem. Det kræver, at føreren bruger Opels app, men så kan knapperne på rattet også styre infotainmentsystemet på mobilskærmen.

Der er endnu ingen information om hvornår modellen kommer til salg.

Opel Frontera
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.