×
ElbilerTophistorie

Stellantis har syv billige elbiler i horisonten

Stellantis-koncernen forbereder sig på at konkurrere mod billige elbiler fra Kina. De har syv små modeller på vej.

For at imødegå konkurrencen fra Kina planlægger Stellantis Group en række billige elbiler, baseret på CMP Smart Car-platformen, som den nyligt afslørede Citroën ë-C3 er bygget på. Der er tale om i alt syv modeller fra mærker som Opel, Fiat og Citroën, melder Automotive News.

Den første bliver Citroën ë-C3, der blev vist frem tirsdag. Den får en pris på 23.500 euro, svarende til 176.000 kroner og kommer til Danmark i foråret 2024. Og allerede tirsdag lovede Citroën, at der året efter vil komme en endnu billigere udgave af ë-C3 med kortere rækkevidde og en pris på 20.000 euro (150.000 kroner).

Men det stopper ikke der. Renaud Tourte, der er ansvarlig for CMP-platformen, fortæller at Stellantis kan lancere omkring syv billige elbiler baseret på den. Alt sammen med det mål at presse prisen ned og gøre elbiler tilgængelige for flere.

Læs mere: Elektrisk Citroën til under 200.000 kroner.

– En større version af ë-C3 følger på platformen, og nye modeller fra mindst to andre mærker inden for Stellantis vil bygge videre på den fra 2024, siger Renaud Tourte.

Direkte adspurgt, om den kommende Fiat Panda vil dele platform (og prisleje) svarer han, at “det ikke er helt dumt at tro”. Allerede i august fortalte han til Bloomberg, at den nye elektriske Panda vil få en pris på under 25.000 euro.

Læs mere: Billig Fiat Panda skal konkurrere mod ID.2.

Ud over Citroën og Fiat vil også Opel præsentere en bil i samme prisleje. Altså under 200.000 kroner. Detaljer om denne model er endnu ikke ude.

Ud over de tre nævnte mærker har Stellantis også Peugeot, Jeep, DS, Alfa Romeo m.fl. under paraplyen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.