×
ElbilerTophistorie

Peugeot e-3008 får rækkevidde på 700 kilometer

Peugeot e-3008 bliver en stor SUV – og bare en af de fem nye elbiler, som franskmændene vil sende på gaden inden for to år.

Til efteråret præsenterer Peugeot en ny elbil, baseret på den nuværende 3008, der er en stor SUV. Under det nye navn Peugeot e-3008 vil den byde på en rækkevidde på op til 700 kilometer på en opladning.

Modellen bliver baseret på Stellantis-gruppens elbilsplatform, STLA Medium, og den kommer med tre forskellige motormuligheder. Herunder en firehjulstrukket dobbeltmotorvariant.Men derudover har Peugeot ikke afsløret noget om bilen.

Til gengæld har Stellantis fortalt om mulighederne med platformen. Bilerne vil kunne rumme en eller to motorer med en effekt på mellem 76 kW og 330 kW (96-449 hk). Det er også planen, at man skal kunne vælge mellem to forskellige batterityper. Dels et “billigt” batteri uden kobolt og nikkel, som et mere energitæt og dyrere nikkelbaseret batteri.

LÆS OGSÅ: Bekræftet – Peugeot e-308 lander næste år.

Platformen understøtter batteripakker på mellem 87 og 104 kWh og vil kunne lades med op til 32 kilometer i minuttet. Nærmere kommer Stellantis ikke ind på ladeeffekten.

Fem nye elbiler på to år

Peugeot e-3008 bliver bare en af fem Peugeot-elbiler, der skal på markedet inden for de næste to år. Her er den mindre Peugeot e-308 også allerede annonceret. Den vil være udrustet med en nyudviklet motor på 115 kW (156 hk) og et batteri på 54 kWh, som skal give bilen en rækkevidde på op til 400 kilometer. Herefter følger Peugeot e-408 og e-5008.

Peugeot e-3008
Peugeot lancerer fem nye elbiler inden for de næste to år.

Peugeots ambitiøse plan er døbt e-Lion og dækker over følgende punkter:

  • Inden 2023 skal alle Peugeot-modeller være elektrificerede.
  • I 2025 vil alle Peugeot-modeller være tilgængelige i en fuldt elektrisk version.
  • I 2030 vil alle Peugeot-modeller, der sælges i Europa, være fuldt elektriske.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.