Fremtidens HjemTophistorie

Philips Hue 4.0 app på vej

Helt ny brugerflade, hurtigt skift mellem bridges og simplere automatiseringer er blandt nyhederne i Philips Hue 4.0 app'en.

Signify arbejder i disse måneder på en helt ny udgave af Philips Hue app’en, der skal afløse den nuværende fem år gamle app. Version 4.0 byder blandt andet på en helt ny brugerflade, simplere automatiseringer og muligheden for hurtigt at skifte mellem forskellige bridges. Den nye Philips Hue 4.0 app testes allerede “ude i det fri” af en række betatestere – og rygterne siger, at vi andre dødelige får adgang til den i løbet af de kommende uger.

Ifølge Hueblog.com er den nye app-udgave baseret på Googles såkaldte Flutter-framework, der allerede bruges af Hue Sync-app’en og Hue Bluetooth-app’en og visuelt bliver brugerfladen i 4.0’eren da også ført nærmere på de to nævnte aps.

Det betyder blandt andet at der er hurtigere adgang til både scener og lamper fra Home-sektionen, da de nuværende bar’er kan ændres til ‘fliser’ i stedet. I øverste venstre hjørne er der også et nyt ikon, der gør det nemt at skifte mellem forskellige bridges, hvis du har flere end én i hjemmet.

Philips Hue 4.0
Den nuværende Blueototh-app. Hue 4.0 vil ligne den.

Ud over de nævnte nyheder, siges det at, at den nye app får følgende funktioner:

  • Automatiseringer – nye rutiner
    Signify har arbejdet på at gøre de såkaldte rutiner mere simple, men også mere avancerede, så de åbner for flere muligheder end de nuværende.
  • Genveje i stedet for widgets
    For iPhone og iPad-brugere er der en væsentlig ændring, idet de nuværende widgets skiftes ud med Genveje, der giver en mere robust adgang til lysene.
  • Forbedret placering af lys i underholdningsområdet
    Philips Hue 4.0 vil gøre det nemmere og mere præcist at placere lysene i de såkaldte Underholdningsområder. Eksempelvis kan man nu også præcist angive højden på hver enkelt lampe. Det skal forbedre effekten, når man bruger eksempelvis Philips Hue HDMI sync box.

Understøtter ny Matter-standard

Samtidig har Signify bekræftet, at alle eksisterende og nye Philips Hue-pærer, -lamper og -tilbehør vil være kompatible med Matter via en softwareopdatering af Philips Hue Bridge. Matter (tidligere kendt som Project CHIP – Connected Home over IP), der blev annonceret af Connectivity Standards Alliance (tidligere Zigbee Alliance) den 11. maj, er en ny standard, der gør det muligt for smarte enheder at arbejde sammen problemfrit. 

Softwaren i Hue Bridge opdateres automatisk med Matter og derefter vil man lettere kunne integrere Philips Hue med andre smart home-enheder. Matter forventes i øjeblikket at blive lanceret af Connectivity Standards Alliance i sidste kvartal af 2021. Softwareopdateringen af Hue Bridge bliver globalt tilgængelig kort efter lanceringen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.