×
AnmeldelsePersonlig pleje

Philips Sonicare Diamond

Philips nye udgave af Sonicare Diamond er meget klogere end tidligere

Bluetooth i en tandbørste er langt fra standard endnu, og du vil måske endda se det som lidt… Overkill? Ikke desto mindre dukker det op i flere og flere high-end elektriske tandbørster, senest Oral Brauns 9000 serie, som vi har anmeldt her. Men Philips vil selvfølgelig ikke stå tilbage for ærkekonkurrenten, så deres nye 9 serie har også fået bluetooth. Vi har fået topmodellen, 9934 (eller bare 9900-serien), sendt til test.

Lækkert design

En elektrisk tandbørste er sjældent et studie i design eller materialevalg – der er oftest tale om plastik af den mest kedelige slags. Men Philips har med Sonicare Diamond Smart givet den lidt ekstra gas, og tandbørsten føles velbygget og solid. Vores testudgave er en slags mørk blå – der er virkelig lækker. Den findes dog også i en hvid udgave, hvis man vil have en mere steril version.

Med følger et glas og en oplader som man stiller glasset ovenpå. Børsten oplader så trådløst via induktion op igennem glasset.. Gider man ikke have opladeren stående fremme kan glasset fint stå alene med tandbørsten i. Alt i alt er det et rigtigt lækkert helhedsindtryk, og knapper og dioder på børsten er diskrete og ødelægger ikke den samlede oplevelse af designet.
Grebet om børsten er også glimrende, og det hårde plastik føles lækkert, ligesom børsten vejer nok til at balancen er rigtigt god. Jeg kan, med andre ord, ikke rigtigt finde så mange fejl på denne del af Sonicare Diamond Smart.

Gode børsteegenskaber

Philips hævder – naturligvis – at det er meget meget bedre at børste med en elektrisk tandbørste end den rugbrødsdrevne model. Det er selvfølgelig en påstand der ikke er direkte til at bevise i en test som denne, men de fleste tandlæger underbygger påstanden, og jeg må da også sige, at jeg føler en bedre børstning end hvad jeg får med en “analog” børste på stort set alle måder.

Børsten har fem indstillinger:

  • Clean: En to-minutters rengøring af tænderne til hverdag
  • White: Fjerner belægninger fra tænderne
  • Polish: “Sliber” tænderne, så de bliver blanke og hvide
  • Gum Care: Stimulerer og masserer gummerne for at give sundere tandkød
  • Sensitive: En mere skånsom børstning, der passer på sensitive tænder og tandkød

Om forskellen imellem de fem forskellige primære indstillinger egentlig er specielt stor er svært at sige, men der er tydelige fysiske forskelle på, hvordan børstningen foregår.

I modsætning til forrige generationer af Diamond Clean har den nyeste generation to knapper. En der væger funktionen og en, der kontrollerer intensiteten. Det fungerer fint og giver en del mere kontrol end tidligere.

Intelligente børstehoveder

Tandbørstens hoveder er også udviklet fra de forrige generationer – blandt andet er der nu en chip i, så tandbørsten ved, hvilket hoved er monteret og dermed vælge den rigtige funktion. Det betyder også, at børsten holder øje med, hvor slidt hovedet er blevet, så man får besked om at skulle skifte det ud. Smart.

Generelt er der ikke noget at udsætte på hverken kvalitet af tandpleje, ergonomi eller brugervenlighed.

Lader på farten

Er du typen der har din elektriske tandbørste med når du rejser er der godt nyt med Philips Sonicare Diamond Smart 9934; med i kassen følger nemlig en lille taske til transport af tandbørsten. Men det er ikke det eneste, for æsken dublerer også som både lader (via USB, no less) og som ekstra batteri. En fuld opladt tandbørste fungerer i ca. to uger med to børstninger på en dag, og med batteriet i den medfølgende transporttaske får du derudover en fuld opladning mere. Du skal altså reelt være væk i mere end en måned for at behøve at slutte laderen til. Det er vel trods alt de færreste, der er væk fra hjemmet længere, så ofte behøver man ikke slæbe ledningen med.

Slet ingen fejl?

Indtil videre har jeg været utroligt sød ved Philips’ tandbørste – og det er velfortjent, for det er en super lækker tandbørste. Men al denne lækkerhed kommer desværre med et ret voldsomt prisskilt. Vores version af Diamond Clean Smart er den absolutte topmodel, og koster 3.199 kr. Ja. Tretusindeethundredeognioghalvfems kroner! Det er ret vanvittigt, for du kan sagtens få en lækker elektrisk tandbørste der reelt set kan nærmest det samme – men til en helt, helt anden pris. Hvis du går ned omkring 1.000 kr. er der en lang række udmærkede konkurrenter at vælge imellem, som leverer den samme basisfunktion. Men det samme argument kan man selvfølgelig også lave om forskellen på en Up og en Audi A6.

Philips Sonicare Diamond Clean Smart 9934

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 3.199 kr.

Har man brug for bluetooth i en tandbørste? Nej. Men det kan formentlig alligevel godt være brugbart. Men hold nu op, du kommer til at betale for herligheden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.