×
GadgetsTophistorie

Pixel 7a er på vej – her er, hvad vi ved

Pixel 7a fra Google er lige på trapperne - vi har samlet rygterne sammen så du ved, om du skal vente med at købe til den nye Google lander i butikkerne

Googles A serie er, ligesom i øvrigt Samsungs også med bogstavet A, deres version af en budgetvenlig telefon. Sidste år var 6a et ret stort hit da den, ligesom Pixel 7 serien (endelig) landede i Danmark. I år er der så naturligt lagt op til Pixel 7a, som forventeligt vil få en ganske stor fællesmængde specifikationer med storebrødrene Pixel 7 og Pixel 7 Pro, som vi i øvrigt har anmeldt her.

Design som 7

6a lignede til forveksling Pixel 6, og det virker som en rimelig antagelse, at 7a også kommer til at ligne 7 – i hvert fald på overfladen. Det flade design på skærmen går formenlig også igen, og størrelsen vil også være næsten det samme, hvis man skal tro de nyeste rygter – omend en meget lille smule større hele vejen rundt. Bagsiden bliver formentlig af plastik for at holde prisen nede – det gør dog ikke så meget, for Google er ret gode til at få plastik-bagsider til at fremstå solide og eksklusive.

Dette er en rendering af Pixel 7a fra SmartPrix – der er ikke meget forskel på den og Pixel 7

Googles egen processor

Inde i 7a er der heller ikke så mange overraskelser; ligesom resten af 7 serien vil også 7a bruge Googles egen processor, Tensor G2, hvilket ligger fint i tråd med, at 6a havde den første generation af Tensor chippen fra Google. Sammen med Tensor G2 forventes 8GB RAM, hvilket er imponerende for en smartphone i denne klasse, og 128GB lagerplads – hvilket til gengæld er temmelig standard.

Skærm får en opgradering

Skærmen på Pixel 7a bliver opgraderet en smule med en udgave der understøtter 90Hz, hvilket vil være en ganske imponerende opgradering over forrige generation. Især fordi det også er ret sjældent at finde høje opdateringsfrekvenser på skærmen på budgetmodeller. Det vil dog være en naturlig udvikling, at også den forbedring er på vej til de billigste modeller fra de store spillere, og vi har da også set eksempler allerede.

Trådløs opladning?

Et par rygter har snakket om trådløs opladning på Pixel 7a, noget som ellers ikke har været med i Pixel a-serien før. Det er dog standard i branchen, omend OnePlus for nylig har droppet det igen i deres nye OnePlus 11 5g. Hastigheden for den trådløse opladning ser dog ud til at ske ved beskende 5W, ligesom på Pixel 7 og 7 Pro.

Kameraer bliver som Pixel 6

Et sted hvor 7a ifølge rygterne ikke skulle opgradere voldsomt meget er på kameraerne. Det vil nemlig blive de samme linser som er brugt i 6-serien. Det er faktisk også det eneste sted, hvor 7a ikke rigtigt har fået en opgradering, men for købere af netop denne type telefon vil det måske ikke betyde så meget, da folk der går efter budgettelefonerne ofte venter længe med at skifte – og så vil 6-seriens kamera være et ganske imponerende spring alligevel. Men sidder du og venter på 7a og har du en 6’er – ja, så vil du ikke kunne se en voldsom forskel.

Hvad bliver prisen?

Vi forestiller os, at prisen bliver den samme som 6a, der samtidig formentlig fjernes fra markedet – eller måske endda sættes betydeligt ned. Det vil sige en startpris på 3.499 kr. Lige nu kan man købe Pixel 7 for 3.999 kr., så den må ikke komme ret meget højere op, taget i betragtning, at den trods alt er lillebror til 7’eren.

Pixel 7a forventes at blive lanceret under Google I/O i maj måned.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.