Elbiler

Porsche Taycan lanceret: kører 450 km på en opladning

Porsche har nu løftet sløret for sin første elbil, Porsche Taycan, og den skuffer ikke; rækkevidde på 450 kilometer, hurtig opladning og overlegen ydelse.

Porsche har i dag officielt lanceret sin første elektriske bil, den hypede Porsche Taycan – og den ser ud til at kunne levere på alle væsentlige parametre. Med en rækkevidde på op til 450 kilometer, hurtig opladning og overlegen ydelse. Og så naturligvis en prislap, der bringer den uden for de fleste normale menneskers rækkevidde …

Mange af de officielle specifikationer var allerede lækket forud for dagens simultane lanceringsevents – i Europa, USA og Kina – så den største overraskelse var i virkeligheden det endelige design, som det er lykkes tyskerne at holde hemmeligt indtil i dag.

Det endelig design på Porsche Taycan minder en hel del om det originale Mision E-koncept, der vandt designpriser. Og lad os bare sige; det er en pæn bil. Her er kort de væsentlige specifikationer:

  • Rækkevidde på op til 450 kilometer (WLTP)
  • 93,4 kWh batteripakke
  • 270 kW opladning (peak)
  • 0-100 km/t på 2,8 sekund
  • Tophastighed på 260 km/t
  • 1.050 NM torque

Det er værd at bemærke, at specifikationerne, der blev annonceret i dag, gælder for de to topmodeller, Taycan Turbo og Turbo S. Det er modeller, hvor priserne starter ved 150.000 dollars – en del dyrere end de omkring 90.000 dollars som markedet håbede. Det kan dog være, at de billigere (og mere blodfattige) udgaver, der præsenteres senere i år ligger mere i tråd med de håb.

Bilen vises frem for os almindelige mennesker under det kommende Frankfurt Motor Show, hvor også Volkswagen vil præsentere sin spændt ventede elbil ID.3.

Her er flere billeder fra inde i Porsche Taycan:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.