Elbiler

Porsches elbil slår rekord på Nürburgringen

Porsche Taycan har som den første femdørs elbil gennemført de 20,6 svære kilometer på Nürburgring-Nordschleife på 7 minutter og 42 sekunder.

Produktionsudgaven af Porsches første elbil, Porsche Taycan, afsløres officielt den 4. september – og som optakt har tyskerne sat en ny rekord på den legendariske racerbane Nürburgring-Nordschleife. Ved at tilbagelægge de 21,6 kilometer asfalt på 7 minutter og 42 sekunder, har Taycan slået rekorden for femdørs elbiler.

Den tyske bilproducent har helt konsekvent benyttet Nürburgring-Nordschleife til at optimere sin første elbil og adskillige prototyper af Taycan er set på banen gennem de seneste par år. Rekorden blev sat med den tyske racerkører Lars Kern bag rattet – og han har naturligvis kun godt at sige om bilen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Taycan er også velegnet til racerbaner, hvilket blev bekræftet ret overbevisende her på verdens mest udfordrende racerbane. Jeg er imponeret over, hvor stabilt den elektriske sportsvogn håndterer højhastighedsafsnit som Kesselchen og hvor neutralt den accelererer fra stramme dele af banen som Adenauer Forst, siger Kern i en pressemeddelelse.

Porsche har også delt en video af bedriften:

Det er ikke mere end fem dage siden, at gadeversionen af kinesiske Lynk & Co 03 satte generel rekord for firedørs- og forhjulstrukne biler i tiden 7:20,143. En bil med to-liters firecylindret turbomotor, der kan levere 528 hestekræfter.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.