ElbilerTophistorie

Billig(ere) Porsche Taycan lanceret

Porsche har skåret knapt en kvart million af prisen på sin Porsche Taycan elbil. Til gengæld må du leve med baghjulstræk og længere ladetid.

Der blev solgt imponerende 328 eksemplarer af Porsche Taycan elbilen herhjemme i 2020, men Porsche vil naturligvis gerne sælge flere. Derfor har de udvidet modelrækken med en fjerde variant, der skærer knapt en kvart million af prisen. Til gengæld har den “kun” baghjulstræk – og flere af de større modellers lækkerier, skal tilkøbes som ekstraudstyr.

Som standard er der monteret et 1-lags Performancebatteri med en bruttokapacitet på 79,2 kWh i den nye indstigningsmodel. Det giver en rækkevidde på fine 431 kilometer (WLTP). Til gengæld er ladehastigheden sænket en smule i forhold til de større modeller; den nye model kan lade med op til 225 kW, mens de større modeller kan lades med op til 270 kW.

Det er også muligt at betale ekstra og få en udgave med Performancebatteri Plus, der har batteripakke på 93,4 kWh, en rækkevidde på 484 kilometer (WLTP) og ladehastighed på op til 270 kW. Prisforskellen mellem dem er på 50.000 kroner. Her er det gjort lidt mere overskueligt:

ModelRækkeviddeLadehastighedPris
Performancebatteri431 kmOp til 225 kW749.900 kr.
Performancebatteri Plus484 kmOp til 270 kW799.900 kr.

Begge varianter af den nye billigere Taycan accelererer fra 0 til 100 km/t på 5,4 sekunder. Tophastigheden på 230 km/t er ligeledes identisk for begge varianter. Med det standardmonterede Performancebatteri yder den nye indstigningsmodel op til 408 hk i overboost ved Launch Control, og med Performancebatteri Plus (ekstraudstyr) op til 476 hk. Den nominelle ydelse udgør henholdsvis 326 hk og 380 hk.

De aerodynamisk optimerede 19” Taycan-Aero-fælge og de sorte anodiserede bremsekalibre er med til at adskille Taycan fra de øvrige versioner i modelfamilien. Underdelen på fronten, sidepanelerne og hækdiffusoren i sort svarer til komponenterne på Taycan 4S. LED-forlygter er standardudstyr.

Som det nyeste medlem af modelfamilien er Taycan fra start udstyret med de nyheder, som blev indført på de andre versioner ved modelårsskiftet. Det betyder eksempelvis, at Plug & Charge-funktionen giver mulighed for komfortabel opladning og betaling uden kort eller app: Så snart ladekablet er sat i, kommunikerer Taycan krypteret med den Plug & Charge-kompatible ladestation. Efterfølgende starter opladningen automatisk. Det samme gælder for betalingen.

Som ekstraudstyr kan man som til de øvrige versioner blandt andet få et head-up-display i farver og et On-Board-ladeapparat med en ladeeffekt på op til 22 kW.

Taycan med baghjulstræk ruller ud til forhandlerne fra medio marts 2021. men kan fra i dag pre-bookes på porsche.dk. Den nye variant er som sagt den fjerde efter Taycan Turbo S, Taycan Turbo og Taycan 4S. Her er priserne:

ModelTaycan (NY)Taycan 4STaycan TurboTaycan Turbo S
Pris749.900 kr.1.060.058 kr.1.633.470 kr.2.051.252 kr.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.