×
ElbilerTophistorie

Porsche Taycan sætter ny elbilsrekord på Nürburgring

Porsche Taycan Turbo S har tilbageerobret titlen som verdens hurtigste produktionsbil fra Tesal Model S Plaid.

En Porsche Taycan Turbo S, udstyret med et særligt præstationssæt, har sat ny omgangsrekord for elektriske produktionsbiler på Nürburgring. Bilen klarede en runde på den 20,8 kilometer lange bane på 7 minutter og 33,35 sekunder.

Det er lidt mere end to sekunder hurtigere end den tidligere rekord, som blev sat af en Tesla Model S Plaid i september sidste år.

Bortset fra ekstra forstærkning og firepunktsseler, der er et krav, er bilen en almindelig standardbil. Præstationssættet, som omfatter 21-tommer hjul, Pirelli P Zero Corsa-dæk og et omprogrammeret stabilitetssystem, er dog i øjeblikket kun tilgængeligt i Tyskland for 2023-modelåret.

Værd at bemærke er, at Porsche Taycan Turbo S har 761 hestekræfter, hvilket er markant mindre end Teslaens 1.020 hk. En hurtig omgang rundt på banen stiller dog mindst lige så store krav til chassis, dæk og bremser som til motorkraft.

Den hurtigste elbil omkring Nürburgring er stadig Volkswagens specialbyggede ID.R, som satte en rekordtid på 6:05.34 i 2019. Men den tæller ikke i “regnskabet”, da det ikke er en produktionsbil.

Porsche og Tesla har siden 2019 skiftedes til at jagte hinandens rekorder på den legendariske tyske racerbane.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.