Gadgets

Raspberry Pi 4-computeren er landet til 349 kroner

I sin seneste inkarnation har den billige minicomputer fået både USB-C, mere hukommelse og Gigabit Ethernet. Raspberry Pi 4 er landet.

Mandag morgen bød på en god overraskelse til fans af den lille Raspberry Pi computer, da der er kommet en helt ny model med masser af opgraderinger. Raspberry Pi 4 Model B ligner fysisk forgængerne, men stort set alle komponenter er opdateret. Processoren har fået et spark bagi, så den nu kan håndtere H.265 video, den har fået mere og hurtigere hukommelse og understøttelse af hele to 4K-skærme. Prisen har ikke ændret sig; den sælges stadig for 349 kroner.

Den lille Raspberry-computer med den lave pris har i de sidste år været yderst populær hos gør-det-selv-folket, der bruger computeren til alt fra skrivebordscomputer over server og mediecenter til knudepunkt for hjemmets intelligente enheder.

Mens tidligere udgaver har været begrænset til 512MB eller 1GB RAM, så er der nu mulighed for at vælge mellem 1, 2 eller 4 GB RAM. Raspberry Pi 4 har også fået dedikeret Gigabit-netværksstik, så man slipper for at bruge USB 2.0 – og strømmen kommer fremover ind via det nye USB 3.0-stik.

Her er et overblik over specifikationerne på den nye inkarnation:

  • Processor: 1,5GHz quad-core 64-bit ARM Cortex-A72 CPU
  • RAM: 1GB/2GB/ 4GB LPDDR4 SDRAM
  • Tilslutninger: Gigabit Ethernet, Dual-band 802.11ac trådløst netværk, Bluetooth 5.0, 2xUSB 2.0, 2x USB 3.0, 2xmicro-HDMI der understøtter 4K-opløsning.
  • VideoCore VI graphics, der undersøtter OpenGL ES 3.x
  • 4Kp60 hardware decode af HEVC-video
  • Komplet kompatibel med tidligere Raspberry Pi-produkter.

Raspberry Pi Foundation har samtidig udsendt denne video, der fortæller om Raspberry Pi 4:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.