Fremtidens HjemTophistorie

Trådløs mikro-pc koster bare 59 kroner

Med trådløst netværk ombord er Raspberry Pico W som skabt til hobbyfolket, der vil bygge deres intelligente hjem.

Da Raspberry Pi lancerede den originale Pico i januar 2021, blev den godt modtaget som et kraftfuldt, billigt mikrocontroller-udviklingskort. Den manglende til gengæld en Wi-Fi forbindelse, men det rettes der op på nu. Den nye Raspberry Pico W har nemlig trådløs forbindelse og det åbner for helt nye muligheder.

Ligesom den originale Pico drives Pico W af Raspberrys egen RP2040 system-on-chip (SoC) baseret på to Arm Cortex-M0+ kerner, der kører ved 133MHz, har den 2 MB indbygget flash-lagring, 264 kB RAM og 40 ben – inklusive tre analoge indgange og det unikke programmerbare I/O undersystem.

Med Raspberry Pico W tilsluttet Wi-Fi kan du interagere med andre netværksenheder og sende og modtage data fra internettet. Så der er et stort potentiale for alle mulige IoT-projekter.

Til trods for, at Raspberry Pico W først blev annonceret i sidste uge, er der naturligvis allerede gang i gør-det-selv-projekterne. Her er et par ideer:

  • Webserver: Raspberry Pi Foundations har lavet en trin-for-trin projektguide der viser dig, hvordan du omdanner din Pico W til en webserver.
  • Garagedørssensor: Jeff Geerlings simple sensorprojekt på GitHub sender data lokalt til Home Assistant for at vise, om hans garageport er åben eller lukket.

Mikro-pc’eren er allerede i butikkerne til en pris på 59 kroner. Danske forhandlere kan findes her – eller på Google. Herunder specifikationerne på enheden:

ProcessorRP2040 med dual-core Arm Cortex-M0+ @ 133 MHz
Hukommelse264kB SRAM
Lagerplads2MB QSPI flash
Wi-Fi2,4GHz 802.11n wireless LAN
Input/Output40 x pins, med 26 x multifunctional GPIO (inkl. 3 x analoge inputs)
Brugerflader2 x I2C, 2 x SPI, 2 x UART, 1x SWD (Serial Wire Debug)
Strøm / data-tilslutningmicro USB
Dimensionner21 mm × 51 mm

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.