Teknologi

Minister: Rejsekortet bør skrottes til fordel for en app

En ekstern analyse er kommet frem til det, alle Rejsekort-brugere har vidst siden dag ét; Rejsekortet bør skiftes ud med en mobil app.

Transport- og Boligministeriet meddeler i en pressemeddelelse, at ”der er mulighed for gavnlige virkninger […] hvis rejsekortet og rejseplansystemet bliver samlet i én digital mobilitets-tjeneste”. Det er nemlig konklusionen på en ekstern analyse, som ministeriet har fået foretaget. Dermed giver analysen kunderne ret; lige siden lanceringen for snart ti år siden har der været ønske om en mobil løsning i stedet for plastikkortet. 

Med én samlet digital mobilitetstjeneste – en app – skal det i fremtiden være muligt at planlægge og betale sin samlede rejse ét sted, siger minsteriet.

– En ny app-løsning, som samler rejsekortet og rejseplantilbuddet, vil medføre, at passagererne kan planlægge, booke og betale deres rejse et og samme sted. Derudover vil den kunne tilpasses personlige præferencer eller foreslå alternative rejser ved for eksempel regnvejr. Jeg ser derfor frem til at følge det videre arbejde hen imod en sådan app-løsning, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Et enigt Folketing stemte i februar måned for en ændring af lov om trafikselskaber med det formål at fremme digitale mobilitetstjenester i Danmark. Derfor har Transport- og Boligministeriet fået foretaget en ekstern analyse af mulige udviklingsspor for videreudviklingen af rejseplan- og rejsekortsystemet hen imod en samlet digital mobilitetstjeneste. Analysens opdrag har været at tilvejebringe en ”fase 1-analyse”, der skitserer mulige spor for den udviklingsopgave hen imod en samlet digital mobilitetstjeneste, som nu ligger foran Rejsekort & Rejseplan A/S.

– Med den gennemførte analyse kan vi træde ind i næste fase, hvor der foran Rejsekort & Rejseplan A/S ligger et spændende arbejde med at vælge og tilrettelægge det konkrete spor for udviklingen, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.