Pixel
Transport

Prototype 9 er en retro racer med en Nissan Leaf indeni

Nissan Leaf er måske ikke verdens mest sexede elbil, men i den nye udgave har den en rækkevidde på op til 400 km., og den er meget mere effektiv end den nuværende udgave. Men hvis det stadig ikke er sexy nok til dig, så har firmaet Infinity måske bygget en bil, der kan få dig til at kigge en ekstra gang. Den nye Prototype 9 er nemlig bygget over indmaden fra en Nissan Leaf – men den ser helt, helt anderledes ud.

Sportsvogn fra 40’erne

Prototype 9 er resultatet af en diskussion hos Infinity designs. Alfonso Albaisa, senior VP, Globalt Design, siger: “Hvad hvis vi skulle bygge en racer fra 40’erne. Hvis vi skulle opfinde en bil der kørte på racerbaner som Japans Tamagawa Speedway – hvordan ville den så se ud?”

Svaret blev Prototype 9, der har en topfart på 170 km/t og når fra 0 til 100 km/t på omkring 5,5 sekunder, hvilket er noget hurtigere end racerbiler fra 40’erne kunne klare. På en bane vil bilen kunne holde batteri i ca. 20 minutter – hvis man altså giver den fuld gas.

Bilen har præmiere i løbet af denne måned – i øvrigt ret tæt på Nissan Leaf 2018, der ser dagens lys engang i starten af september.

Torben Vognsen

Grundlægger af magasinet iNPUT. Har en baggrund som producer og tilrettelægger i tv-branchen og har skrevet forbruger- og gadgetstof i en årrække for Jyllands-Posten, Komputer for Alle, Berlingske Tidende og BT. Er også fast gadgetekspert på TV2's Go' Morgen.
Close