×
Elbiler

Nye batterier kan fordoble rækkevidden på elektriske biler

Moderne elektriske biler er begrænset af deres rækkevidde – de kan simpelthen ikke køre lige så langt på en opladning som en benzinbil kan på en optankning. Når man dertil lægger, at det tager længere tid at lade op, og at der er langt imellem ladere i nogle områder, ja så er de elektriske biler altså lidt bagud på point. Men det japanske firma GS Yuasa kan måske have fundet løsningen på i hvert fald en del af problemet; de har netop annonceret, at de om tre år begynder produktionen af en ny type batterier, der vil kunne fordoble rækkevidden på elbilerne – især de små af slagsen.

Samarbejder med Mitsubishi

GS Yuasa har indgået et partnerskab med den japanske gigant Mitsubishi om at bygge batterierne, der er af typen lithium-ion. Med den nye batteritype vil eksempelvis Mitsubishis egen i-MiEV få udvidet sin rækkevidde fra omkring 170 km til 340 km, hvilket bringer den helt op i niveau med de billigste Teslaer. Og GS Yuasa lover, at batterierne kommer til at koste det samme som eksisterende batterier.

Fjerdestørste producent

GS Yuasa er måske ikke et særligt kendt brand på vores breddegrader, men firmaet er faktisk verdens fjerdestørste producent af batterier. I samarbejde med Mitsubishi er det altså virkelig gode nyheder når de annoncerer så markante fremskridt som dette. GS Yuasa forventer at batterierne er sat i produktion i 2020 og vil være at finde i nye biler i 2021.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.