fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Rygte: Samsung vil købe OLED-paneler fra LG

Ifølge et nyt rygte fra flere koreanske kilder, vil Samsung købe OLED-paneler til TV, fra LG Display.

Dette lyder fra blandt andet Seoul Economic Daily (bemærk: koreansk artikel) med flere. Samsungs interesse i OLED-paneler, skyldes heriblandt markante prisstigninger på LCD-paneler, grundet den globale mangel på halvledere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge kilderne, vil aftalen betyde, at LG skal levere 1 million paneler til Samsung i anden halvdel af dette år, med en stigning til 4 millioner paneler næste år. Hvis aftalen bliver en realitet, bliver det første gang hvor Samsung køber OLED-paneler fra den sydkoreanske konkurrent. LGs OLED-paneler er anerkendt som nogle af de bedste i branchen.

Samsung forlod OLED-TV-markedet for over 5 år siden, på et tidspunkt, hvor priserne på OLED var høje og efterspørgslen markant lavere end i dag. I dag leverer LG Display, OLED-paneler til en række TV-producenter, herunder Sony, Vizio og Hisense samt LG Electronics.

Rapporterne fra Korea er blot den seneste indikation på, at Samsung bevæger sig væk fra LCD-paneler, som i øjeblikket bruges på tværs af alle deres fjernsyn.
Sidste år meddelte Samsung Display, at de ville stoppe med at producere LCD-paneler i lyset af en hård priskonkurrence fra kinesiske konkurrenter. Samsung endte dog med at udskyde denne nedlukning, eftersom pandemien førte til en stigning i efterspørgslen.

Hverken Samsung eller LG ser ud til at have kommenteret på rygterne.


Læs også: Kun et eksemplar produceres: Mød OnePlus Nord LE

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button