Teknologi

Sådan får du iOS 12 på din iPhone allerede i dag

Apple har frigivet den første offentlige beta af iOS 12 til iPhone og iPad.

Nu har du muligheden for at lege med alle de nye funktioner i iOS 12. Det inkluderer en ny herre-udgave af Siri, de såkaldte Memojis og den meget omtalte funktion Skærmtid, der hjælper med at holde styr på tiden du bruger i de forskellige apps. Apple har i aftes frigivet den første offentlige beta-udgave af iOS 12, så brugere, der ikke er registrerede Apple-udviklere også har en mulighed for at prøve styresystemet af, inden det udgives officielt til september.

En farefuld færd

Softwaren fungerer både på iPhone, iPad og iPod Touch. Det er dog ikke uden risiko at installere beta-softwaren. På nettet meldes der om helt specifikke fejl i lokationsdata, der vises forkert, CarPlay der crasher og afbrudte FaceTime-opkald. Der advares derfor mod at installere beta-softwaren på enheder som bruges til dagligt. Har du derimod en ældre iPad liggende, kan du samtidig teste, om ældre enheder virkelig bliver hurtigere, som Apple hævder.

Du kan læse om vores første indtryk af iOS 12 i denne artikel.

Sådan gør du

Ikke skræmt væk? Inden du får i gang med opdateringen anbefales det, at du laver en backup af din enhed – og helst via iTunes. På den måde kan du genskabe enheden, hvis noget går galt. Herefter er det bare at vende browseren mod Apple Beta Software Program, registrere dig og følge instruktionerne.

Først hentes der en speciel profil, der godkender din enhed til at køre beta-software. Derefter skal enheden genstartes og så er det muligt at opdaterer. Processen er lang, men kræver ikke de store indgreb. Vær dog opmærksom på, at der skal være mindst 50 procent batterilevetid tilbage på enheden.

Dolby Atmos på Apple TV

Ud over iOS 12 har Apple også udsendt offentlige betaer af sine styresystemer til Apple Watch og Apple TV. Hifi- og film-nørder vil sikkert glæde sig mest til at teste den nye Dolby Atmos-understøttelse på Apple TV. Det er dog endnu småt med indhold, der rent faktisk understøtter surround-standarden.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.