×
ElbilerTophistorie

Sådan kan elbilejere spare tusinder af kroner på opladning

Henrik Møller Jørgensen har udviklet et computerprogram, der kan forudsige de bedste tidspunkter at sætte bilen til opladning.

Med få praktiske greb kan du som elbilejer spare tusinder af kroner hvert år på din elregning. Særligt er det afgørende for elprisen, hvornår på døgnet du sætter bilen til opladning. Henrik Møller Jørgensen, der er civilingeniør, har udviklet et computerprogram, der kan spotte de bedste tidspunkter at købe strøm på.

Den dyrebare prognose deler han med alle. I dag fredag den 11. marts viser hans data, at der er meget lave elpriser. Helt ned til nulpriser nogle steder. 

– Lidt forenklet, så samler programmet en masse data, som bruges til at udregne, hvornår elpriserne er billigst. Jeg indsamler blandt andet data om vind, sol og temperaturer, der gør det muligt at lave en elpris-udsigt ni dage ud i fremtiden. Indtil videre har mine prognoser holdt, siger Henrik Møller Jørgensen.

opladning
Henrik Møller Jørgensen deler sine elpris-prognoser på Facebook.

Han er selv elbilejer og bruger sit program, når han skal sætte sin Hyundai Kona Electric til opladning.

Elprisen er et produkt af udbud og efterspørgsel, og for familier som har valgt en variabel elpris-aftale, svinger elprisen i alle døgnets timer. For eksempel kan en enkelt kilowatt-time koste helt ned til otte øre klokken to om natten, mens den samme mængde strøm kan koste i omegnen af 1,25 kroner i de sene eftermiddagstimer samme dag.

– Hvis du gerne vil have fingrene i den allerbilligste strøm til din elbil, skal du typisk sørge for at oplade mellem klokken et og tre om natten. Tilmed er strømmen ofte også grønnere om natten. Så det er godt for klimaet såvel som for pengepungen, siger Henrik Møller Jørgensen.

Han deler sine prognoser på Facebooksiden Grønnere elforbrug. Her kan man også få tips til at nedbringe sit daglige elforbrug.

Vi skal dele erfaringer

Annegrethe Skovby, der er pressechef i Hyundai Danmark, ser et stort potentiale i, at danskerne udveksler idéer til at lette de daglige omkostninger.

– Vores elbiler har alle en række features, der kan bidrage til, at bilernes elforbrug bliver så optimalt, som overhovedet muligt. Alligevel er der en rigtig stor værdi i, at elbilejerne deler jordnære tips og tricks til at mindske driftsomkostningerne. Og så er det jo bare ekstra fedt, når en kapacitet som Henrik sætter sig for at lave en innovativ løsning som denne. Og ovenikøbet deler det med andre, siger hun.

Engrosprisen på el satte tirsdag aften rekord med en pris på mere end 5 kroner.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.