×
TeknologiTophistorie

Sådan kommer coronapas-app’en til at se ud

Udviklingen af det digitale coronapas er i fuld gang. Det udvikles som en brugervenlig og sikker app. Se her, hvordan passet vil se ud.

Der er siden februar blevet arbejdet på højtryk for at udvikle et digitalt coronapas, der kan hentes som app til smartphones i slutningen af maj. Nu er 80 procent af passet færdigudviklet, fortæller Digitaliseringsstyrelsen. Det digitale coronapas vil indeholde oplysninger om vaccinationsstatus, testsvar og tidligere smitte i én samlet løsning.

I app’en vil det være muligt for brugeren at skifte mellem to indstillinger til brug i henholdsvis Danmark og udlandet, så kun de nødvendige oplysninger vises. App’en vil derfor kunne benyttes til at dokumentere et gyldigt coronapas i både Danmark og ved rejser i EU.

Ved indenrigsbrug af coronapas-app’en vil oplysninger om vaccine, test og tidligere smitte udelukkende være tilgængelige for brugeren selv. Når man skal vise sit coronapas til andre, vil appen således fortælle, om coronapasset er gyldigt eller ej, men ikke hvorfor.

coronapas

Coronapasset skal også bidrage til, at danskere igen kan rejse mere frit på tværs af landegrænser. Der arbejdes i EU på at sikre gensidig anerkendelse af de nationale coronapas-løsninger – uden at borgernes sundhedsdata lagres centralt. Derfor skal app’en også leve op til krav, der stilles i EU.

Det er Sundhedsdatastyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen, der udvikler appen i samarbejde med erhvervs- og kulturlivet. 

Fakta

Fra ultimo marts har det været muligt at tilgå et simpelt coronapas på sundhed.dk og i MinSundhed-appen.

Borgere, der ikke bruger de digitale løsninger, har andre muligheder for at dokumentere deres vaccination og testresultater. Dem kan man læse om her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.