×
TeknologiTophistorie

Minister lover digitalt coronapas til maj

Finansminister Nikolaj Wammen lover, at et digitalt coronapas vil være færdigt til maj. Inden da kommer en simpel udgave på sundhed.dk.

Finansminister Nicolai Wammen har nu sat en dato på det digitale coronapas, der har været talt om igennem længere tid. Passet skal give adgang til både fodboldkampe, festivaller og flyrejser og skal garantere, at bærere ikke er smittet med Corona.

I første omgang rulles en simpel løsning ud på sundhed.dk, men til maj skal en samlet digital løsning være færdig, siger finansministeren ifølge DR. Den simple løsning, hvor et pas kan printes ud fra sundhed.dk, forventes færdig til februar.

“Den smarte digitale løsning planlægges færdiggjort i løbet af maj måned. Der er tale om en meget ambitiøs tidsplan, hvor løsningen udvikles på 3-4 måneder,” oplyser Finansministeriet i en pressemeddelse.

To mulige løsninger

Ifølge DR Nyheder arbejdes der med to løsninger på et coronapas. Enten arbejdes der videre på de systemer, som sundhedsmyndighederne allerede bruger i dag via sundhed.dk. Både eBoks og Trifork har budt ind med mulige løsninger på den opgave.

Den anden løsning er en selvstændig app, der trækker data fra sundhedsmyndighederne og viser vaccinations- eller teststatus som en QR-kode, der kan aflæses i billetkontrollen. Her har IBM og Netcompany meldt sig på banen med løsninger.

Det er Netcompany, der har laver det digitale kørekort, der er blevet en stor succes.

coronapas
IBM har angiveligt arbejdet på et såkaldt sundhedspas i snart et år.

Hos Dansk Industri er administrerende direktør, Lars Sandahl Sørensen, glad for finansministerens udmelding, men mener, at der skal fat på:

– Coronapasset kan også bidrage til en tryg genåbning af landegrænserne og få virksomhedernes internationale aktiviteter og turismen tilbage på sporet. Derfor er der ingen tid at spilde – passet bør indføres hurtigst muligt, siger han til DR.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.